Home

 (photo: faH)
Izvor slike: faH
Ljetni mercato

Dinamo priprema veliki remont momčadi, tko će otići?

Za dobru ponudu, klub bi bio voljan prodati reprezentativnog beka Pivarića koji ulazi u godine kada je bitno zaraditi za 'crne dane'

Iako sezona još nije gotova, Dinamo kao i svi veliki klubovi polako razmišlja o osvježavanju momčadi. S obzirom da je prvenstvo de facto izgubljeno, jasno je da slijedi “generalka” i da će mnogi starosjedioci napustiti klub. Oni koji odlaze svakako su Goncalo i Machado, koji se nisu pokazali naročitim pojačanjima, ponajprije Goncalo.

Ukoliko dođe dobra ponuda klub bi bio voljan prodati reprezentativnog beka Pivarića koji ulazi u godine kada je bitno zaraditi za “crne dane”. No isto se ne može reći i za kapetana Antolića koji je u zadnje vrijeme ušao u odličnu formu, a to je pokazao i protiv Istre sa velemajstorskim golom i istom takvom asistencijom.

Pivarićeva zamjena već je određena, radi se o Borni Sosi za kojeg se već dugo zanima Sampdoria, ali čini mi se da bivši europski viceprvak nema dovoljno resursa za Sosu.

Također, na prodaju je i Henriquez koji nikako ne može vratiti formu koju je imao u prvoj sezoni kada je zabijao kao na tekućoj vrpci. Hodžić je jedini izraziti napadač u Dinamu i uz to zabija redovito, ali svakako treba pojačanje uz sebe.

Schildenfeld koji je u zadnje vrijeme u drugom planu i Šitum također su na prodaju, iako osobno smatram da je Šitum najbolji desni bek u Dinamu, ali igra na krivoj poziciji. Naravno, kada već spominjemo desnog beka, Rumunj Matel također je na odlasku.

Što se pojačanja tiče, jasno je da će se uložiti znatna sredstva, čak do pet milijuna eura. Prioritet je pronaći igrače bez odštete ili sa malom odštetom pa im pritom dati veću plaću u startu.

Također, špekulira se o povratku Juniora Fernandesa koji je u Turskoj vrlo dobar, ali preskup za tamošnji klub. Iako je u Dinamu čak otpisan, sada se to pokazuje kao pomalo ishitrena odluka jer njegovi golovi svakako su nedostajali i unatoč svim “mušicama” radi se o paklenom igraču.

 

 

1506320281 - 25.09.2017 08:18:01