Home

 (photo: faH)
Izvor slike: faH
EP u gimnastici

Đerek: Da nisam pala, to bi vjerojatno bilo finale, ali i norma za SP

18-godišnja Splićanka je prije nekoliko tjedana na Svjetskom kupu u Dohi bila u dva finala i osvojila broncu na parteru

Hrvatska gimnastičarka Ana Đerek završila je svoje nastupe na Europskom prvenstvu u Cluj-Napoci, a zbog pada je ostala bez finala partera.

Ana je zbog pada na gredi skupila 10,566 bodova, a na parteru, također zbog pada, i to na drugoj dijagonali, 12,333 boda.

"Nisam zadovoljna s nastupom. Gredu sam pala, ali to me nije toliko razočaralo, jer je to greda i tu se nema što puno žaliti. Puno mi je više žao partera, jer sam s padom dobila jako dobru ocjenu. Da nisam pala, to bi vjerojatno bilo finale, a i norma za Svjetsko prvenstvo na jesen u Montrealu" kazala je najbolja hrvatska gimnastičarka.

Mlada 18-godišnja Splićanka je prije nekoliko tjedana na Svjetskom kupu u Dohi bila u dva finala i osvojila broncu na parteru. Prošle godine na toj spravi je bila 22. na EP-u u Berlinu. U Rumunjskoj je lovila normu za SP.

"To mi je bio cilj, pa mi je žao da sam došla toliko blizu te trinaestice i otpala zbog jednog malog kiksa. Ipak nije to bilo to", rekla je Ana nakon nastupa.

U petak, 21. travnja na programu su višebojska finala, u subotu, 22. travnja u borbu za medalju na konju s hvataljkama ide Robert Seligman, a u nedjelju, 23 travnja na preči će nastupiti debitant Anton Kovačević.

 

1503053481 - 18.08.2017 12:51:21