Home

 (photo: KK Cedevita )
Izvor slike: KK Cedevita
A1 liga

Cedevita želi nastaviti pobjednički niz, u Domu sportova dočekuju Jolly

Nakon što su u subotu pobijedili Partizan i poveli 1-0 u polufinalnoj seriji doigravanja ABA lige, Cedevita večeras dočekuje Jolly

Košarkaši Cedevite će večeras u 18:00 u Domu sportova u sklopu 21. kola A-1 lige ugostiti Jolly.

Šibenčani su jedna od najboljih hrvatskih momčadi. U A-1 ligi trenutno imaju omjer 16-4 i treba ih ozbiljno shvatiti. U 8. kolu A-1 lige Cedevita je u gostima kod Jollyja poražena sa 84:78, istina uz izostanak većine igrača iz udarnog sastava.

Ove dvije momčadi kasnije su se susrele i u finalu Kupa Krešimira Ćosića, gdje je Cedevita na Baldekinu slavila 102:66.

"Sigurno da smo se jednim dijelom istrošili na utakmici s Partizanom. Međutim, imamo dovoljno igrača u rotaciji koji mogu pomoći u utakmicama A-1 lige kao što je ova s Jollyjem. Ta utakmica uopće neće biti lagana, s obzirom da je Jolly trenutno ispred nas. Već smo od njih izgubili u Šibeniku i, ako hoćemo pokušati uhvatiti prvo ili drugo mjesto, morat ćemo ih pobijediti s većom razlikom nego što smo mi izgubili kod njih u gostima", izjavio je pomoćni trener Cedevite Dino Repeša.

U Domu sportova razmišlja se, dakle, isključivo o novoj pobjedi.

"Ne smijemo bježati od uloge favorita. Idemo na pobjedu, usprkos umoru", dodao je Repeša, potom se osvrnuvši i na to što će za Cedevitu u ponedjeljak biti najvažnije kako bi se došlo do pozitivnog rezultata:

"Prvenstveno je važno da zaustavimo njihov šuterski dio u vidu Novačića i Došena. Onda treba pripaziti i na agresivnost koju ima njihov prvi play Bilinovac i treba limitirati njihove visoke igrače u vidu Brkića i Špralje. To su primarni ciljevi, a druga stvar je da ćemo morati iskoristiti našu visinu pod košem. Trebamo se više probati orijentirati na naše visoke igrače i tu vidimo našu prednost. S jednom agresivnom obranom moramo ih tjerati na teške šuteve, a to je stvar koju smo protiv njih jako dobro radili u utakmici finala Kupa Krešimira Ćosića", rekao je.

1503303619 - 21.08.2017 10:20:19