Home

 (photo: fah)
Izvor slike: fah
zaštita dobavljača

Parlament Bosne i Hercegovine o posljedicama krize u Agrokoru

'Jasno je da je potres koji se dogodio u Hrvatskoj, a vezan je za krizu u Agrokoru, zatekao BiH nespremnu', kazao je Denis Bećirović

Kriza u koncernu 'Agrokor' bit će tema rasprave u parlamentu Bosne i Hercegovine na temelju odluke koju je u četvrtak donio Zastupnički dom tog parlamenta na zasjedanju u Sarajevu.

Na prijedlog zastupnika Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) Denis Bećirovića Zastupnički dom donio je odluku kojom je Vijeće ministara BiH zadužio da za iduću sjednicu pripremi cjelovitu informaciju o posljedicama koje bi kriza u 'Agrokoru' mogla imati po tvrtke iz sastava tog koncerna koje posluju u BiH i njihove dobavljače.

Ocijenio je kako je riječ o problemu koji izravno pogađa cijelu regiju i može imati ozbiljne posljedice i po BiH, a informaciju Vijeća ministara je zatražio uz konstataciju kako je očevidno da vlade Federacije BiH i Republike Srpske ovom pitanju prilaze s različitih pozicija ne posvećujući mu odgovarajuću pozornost.

Time je aludirao na činjenicu da su iz vlade BiH do sada održali dva odvojena sastanka s predstavnicima 'Agrokorovih' tvrtki u BiH i njihovim dobavljačima, dok vlada RS, unatoč najavama, takve kontakte uopće nije inicirala.

Bećirović drži kako je posebice važno znati što su točno dogovorili ministri iz BiH, Srbije, Slovenije i Crne Gore, koji su o problemima vezanim za poslovanje 'Agrokora' razgovarali u srijedu u Beogradu.

"Jasno je da je potres koji se dogodio u Hrvatskoj, a vezan je za krizu u Agrokoru, zatekao BiH dosta nespremnu. Entitetske vlade lutaju, a i na državnoj razini nema konzistentnog i jasanog odgovora na sve kušnje", kazao je Bećirović.

Rasprava o posljedicama krize u 'Agrokoru' u parlamentu BiH može se očekivati najranije za dva tjedna, kada bi trebala biti održana iduća redovita sjednica Zastupničkog doma.

1505898578 - 20.09.2017 11:09:38