Home

 (photo: arhiva XV gimnazija )
Izvor slike: arhiva XV gimnazija
Srednjoeuropska olimpijada

Mladi hrvatski informatičari osvojili tri srebra i jednu broncu

Zavidni uspjeh ostvarili su u konkurenciji sa 58 natjecatelja iz 13 zemalja, a Olimpijada se održala od 10. do 15. srpnja u Ljubljani

Tri srebrne i jednu brončanu medalju osvojili su mladi hrvatski informatičari na 24. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi, koja se od 10. do 15. srpnja održavala u Ljubljani, gdje je nastupilo 58 natjecatelja iz 13 zemalja.

Srebrnu medalju osvojili su srednjoškolci Josip Klepec (3. razred XV. gimnazija Zagreb), Vilim Lendvaj (3. razred XV. gimnazija Zagreb) i Josip Kelava (4. razred Prva gimnazija Varaždin), a brončanu medalju Leonard Inkret (3. razred, XV. gimnazija Zagreb), priopćio je u subotu Hrvatski savez informatičara, koji je i organizirao nastup mladih informatičara na olimpijadi.

S njima su bili i profesor Nikola Dmitrović kao odgovorni voditelj te Ivan Paljak i Domagoj Bradač kao stručni voditelji. 

Srednjoeuropska informatička olimpijada (Central European Olympiad in Informatics - CEOI), jedno je od najjačih regionalnih informatičkih natjecanja u svijetu, a okuplja reprezentacije iz Austrije, Češke, Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Poljske, Rumunjske, Slovačke i Slovenije, te kao gostujuće reprezentacije Azerbajdžan, Gruziju, Italiju, Izrael i Švicarsku.

Hrvatsku je na ovom natjecanju zastupao tim sastavljen od četiri učenika srednjih škola, koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi koja se u ožujku održala u Zagrebu, te izbornim pripremama u travnju.

1506047815 - 22.09.2017 04:36:55