Home

dosad nije istupao

KRIZA U AGROKORU Oglasio se Ivica Todorić!

Ivica Todorić, vlasnik posrnulog koncerna Agrokor, prvi je put od kada je zatražio aktivaciju 'lex Agrokora', komentirao stanje u koncernu

Već mjesecima traje kriza u Agrokoru, ali vlasnik koncerna Ivica Todorić nije istupao u javnosti, osim putem priopćenja kada je uprava Agrokora zatražila aktivaciju 'lex Agrokora'. "Glavni cilj trebao bi biti spasiti Agrokor i sva radna mjesta u kompaniji, da tvrtke iz sustava Agrokora nastave uspješno poslovati. A jednako je važno riješiti problem s dobavljačima", izjavio je Ivica Todorić za Nacional.

U razgovoru s osobnim savjetnicima Todorić je ranije istaknuo kako se o poslovanju Agrokora tjednima plasiraju neistine.

"U koncernu nema nepokrivenih zaduženja, može se dokumentirati ulaz i izlaz svake kune, a ukupna zaduženost i vrijednost koncerna su u balansu”, ustvrdio je. 

Ivica Todorić je uvjeren da to može dokumentirati i kada procijeni da je došlo vrijeme, o svim tim detaljima bit će spreman javno progovoriti.

U službenom razgovoru za Nacional Todorić je izjavio da je spreman i otvoren za nastavak komunikacije, ali postoji niz racionalnih razloga zašto zasad ne želi više govoriti putem medija.

Podsjetimo, početkom travnja Uprava Agrokora podnijela je zahtjev za aktivaciju Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, a tom je prilikom tadašnji predsjednik Agorkora Ivica Todorić poručio da je odluka o tom donesena u uvjerenju da je to u najboljem interesu za svakog pojedinog zaposlenika, partnera, dobavljača, svih drugih dionika te cjelokupnog gospodarstva.

1505950353 - 21.09.2017 01:32:33