Home

 (photo: faH)
Izvor slike: faH
Čudni kriteriji

Hotel Fala na smještaju vlakovođa zaradio 1,1 milijun kuna

HŽ Putnički prijevoz već treću godinu za smještaj osoblja izabire mali hotel Fala Marka Šoštarića, a proteklih godina javnog natječaja nije niti bilo

Tvrtka HŽ Putnički prijevoz d.o.o. unatoč promjeni uprave, budući da joj je na čelu od ožujka ove godine Robert Frdelja, nastavlja s višegodišnjom praksom zaključivanja ugovora putem javne nabave samo na temelju jedne pristigle ponude.

Najnoviji ugovor zaključen na temelju jedne jedine ponude odnosi se na hotelske usluge, odnosno dnevno-noćni odmor strojnog i vlakopratnog osoblja u Zagrebu.

HŽ Putnički prijevoz ugovorio je za 2017. godinu smještaj svojih djelatnika u Zagrebu, u malome hotelu Fala na Trnju. Radi se o obrtu za autousluge i hotelijerstvo u vlasništvu Marka Šoštarića, a ugovor je vrijedan više od 382 tisuće kuna.

HŽ nije u natječajnoj dokumentaciji postavljao kvalitativne zahtjeve za smještaj svojih djelatnika. Kako doznajemo, nekoliko potencijalno zainteresiranih ponuditelja "izbačeno" je iz konkurencije stavkom u natječajnoj dokumentaciji da "smještaj mora biti udaljen od zagrebačkog Glavnog kolodvora od 500 do 3000 metara".

Obrt Fala već godinama zarađuje na smještaju HŽ-ovih djelatnika i već godinama nitko ozbiljno ne pokušava preoteti im taj posao.

Kako doznaje portal Direktno, obrt Fala je u tri godine od HŽ Putničkog prijevoza uprihodio 1,1 milijun kuna. Zaključena su dosad tri ugovora, a za prva dva u 2015. i 2016. nije niti bio objavljen javni natječaj i naravno drugih ponuda niti nema evidentiranih u HŽ-u.

1506319964 - 25.09.2017 08:12:44