Home

 (photo: screenshot)
Izvor slike: screenshot
50 milijuna eura

Europska investicijska banka odobrila zajam za autocestu u Hercegovini

Adnan Terzić je potvrdio kako ovaj zajam neće biti povezan s zahtjevima za povećanje trošarina na gorivo

Europska investicijska banka (EIB) odobrila je zajam od 50 milijuna eura za izgradnju dionice autoceste kroz Hercegovinu na dionici južno od Mostara, potvrdio je za Hinu direktor Autocesta Federacije BiH Adnad Terzić.

"Odbor direktora Europske investicijske banke (EIB) odobrio je zajam u iznosu od 100 milijuna maraka (oko 50 milijuna eura) za Autoceste FBiH, što će se koristiti za izgradnju dijela autoputa kroz Hercegovinu", rekao je u utorak direktor Autocesta FBiH Adnan Terzić.

Po njegovim riječima, radi se o iznimno zahtjevnoj dionici autoputa Tunel Kvanj-Buna u dužini od 5,6 kilometara.

Terzić je potvrdio kako ovaj zajam neće biti povezan s ranijim zahtjevima za povećanje trošarina na gorivo za što su vlasti te zemlje tvrdile da je uvjet za nastavak kreditiranja te nastavak aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Po njegovim navodima, slijedi potpisivanje sporazuma i ratifikacija ugovora te raspisivanje međunarodnog natječaja nakon čega će početi radovi.

Terzić je pojasnio da je raspisan novi natječaj za izgradnju druge dionice od Međugorja do Počitelja u vrijednosti od 100 milijuna eura nakon što je nedavno poništen natječaj na kojemu su najpovoljniju ponudu imali hrvatsko-bosanskohercegovački konzorcij Viadukta i Heringa, no posao je bio dodijeljen drugim ponuđačima. 

1505950469 - 21.09.2017 01:34:29