Home

 (photo: faH)
Izvor slike: faH
tolušić zadovoljan

Dvorac Janković u Suhopolju financira se novcem iz fondova EU

Ovo će biti drugi dvorac u vlasništvu Županije obnovljen novcem iz EU, prvi je Kurija Janković, koja je danas hotel s četiri zvjezdice

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u srijedu je u Suhopolju označio početak radova na rekonstrukciji dvorca Janković, projekt ukupne vrijednosti 40 milijuna kuna koji će većim dijelom, s 33 milijuna kuna, biti financiran novcem iz fondova Europske unije.

"Jedan od nekad najljepših dvoraca u Slavoniji bio je godinama zapušten, a sada ćemo ga rekonstruirati i obnoviti s ciljem razvoja prepoznatljive turističke destinacije na području Virovitičko-podravske županije. Kada iduće godine ovaj projekt završi otvorit će se nova radna mjesta, unaprijedit će se upravljanje kulturnom baštinom, osigurati gospodarska korist, razvoj i zapošljavanje lokalnog stanovništva, a Suhopolje će postati jedno od atraktivnijih mjesta na karti kulturnog turizma", rekao je ministar Tolušić.

Nositelj projekta obnove dvorca Janković i njegove prenamjena u Centar za posjetitelje je Virovitičko-podravska županija.

Iz županije ističu kako će dvorac Janković biti drugi dvorac u vlasništvu županije koji je obnovljen sredstvima iz EU fondova, nakon Kurije Janković koja je danas Hotel Kurija Janković s četiri zvjezdice u kategoriji heritage hotela.

Također najavljuju i skore radove na obnovi suhopoljskog parka, na kojem se nalazi dvorac Janković. Županiji je prošao i projekt obnove parka pa će cijeli taj kompleks, kada se završi, biti jedno od najreprezentativnijih turističkih lokacija u ovom dijelu Hrvatske, poručuju iz Virovitičko-podravske županije.

Projekt obnove dvorca Jankovi izradila je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a projektni partneri su Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Gradski muzej Virovitica i Općina Suhopolje.

Izvođač radova je Radnik iz Križevaca, nadzor provodi tvrtka CIP iz Virovitice.
 

 

1505841337 - 19.09.2017 19:15:37