Home

 (photo: screenshot)
Izvor slike: screenshot
PRIVREMENA UPRAVA

DOZNAJEMO Projektgradnja dolazi pod nadzor šefa Agrokora Ramljaka!

Privremena uprava i ovlasti Ante Ramljaka proširit će se i na slavonsku tvrtku Projektgradnja, čiji predsjednik Nadzornog odbora je mlađi sin Ivice Todorića, Ivan. Ta tvrtka još nije isplatila sve podizvođače za radove u obnovi na području Gunje

Kako doznaje portal Direktno, privremena uprava proširit će se i na trgovačko društvo Projektgradnja, potvrđeno nam je na zagrebačkom Trgovačkom sudu. Naime, odlukom Trgovačkog suda u Zagrebu privremena uprava je uvedena u 51 tvrtku iz sustava Agrokor i s njima povezanih društava, a očigledno tvrtki povezanih s Agrokorom ima još.

U aferi oko preplaćenih troškova stambenih kvadrata u obnovi Gunje, među tvrtkama izvođačima radova nalazi se i tvrtka Projektgradnja d.o.o., koja je ugovorila radove u ukupnoj vrijednosti od 33,11 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 41,4 milijuna kuna ukupno. Kako neslužbeno doznajemo, upravo je Projektgradnja d.o.o. iz Gornje Vrbe kod Slavonskog Broda, odnosno matična tvrtka Projektgradnja d.o.o Zagreb koja je jedan od ugovornih partnera Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) ostala dužna jednom broju podizvođača, iako se naplatila od države, tj. APN-a.

Komentar tvrtke o tome, kao ni detalje o vlasničkoj strukturi nismo uspjeli dobiti, jer se direktor Miljenko Zovko oglušio na upite portala Direktno.

Tvrtka Projektgradnja d.o.o. iz Gornje Vrbe, inače, tvrtka je kćer zagrebačke Projektgradnje koja je u stečajnom postupku i kojoj su računi blokirani.

Tvrtka Projektgradnja zanimljiva je, inače, i iz jednog drugog dodatnog razloga. Naime, predsjednik njezinog Nadzornog odbora je Ivan Todorić, sin Ivice Todorića koji je ujedno bio i predsjednik Nadzornog odbora Agrokora. Tvrtka Projektgradnja, međutim, zasad je isključena iz postupka privremene uprave nad koncernom Agrokor i njegovim povezanim i ovisnim društvima i ne spada u opseg upravljavanja Vladinog povjerenika Ante Ramljaka. Naime, odlukom Trgovačkog suda u Zagrebu privremena uprava je uvedena u 51 tvrtku iz sustava Agrokor i s njima povezanih društva, a očigledno tih tvrtki ima još. Kako doznaje portal Direktno, privremena uprava proširit će se i na trgovačko društvo Projektgradnja, potvrđeno nam je na zagrebačkom Trgovačkom sudu.

Iako smo od uprave tvrtke Projektgradnja zatražili detalje o postojećoj vlasničkoj strukturi, taj podatak nismo uspjeli dobiti. No, temeljem predstečajne nagodbe i nenaplaćenih potraživanja od gotovo 94 milijuna kuna u vlasničku strukturu Projektgradnje su Todorićeve tvrtke ušle još 2013. - i to Vupik, Belje i Konzum preuzevši većinski paket dionica, a kasnijim preslagivanjem vlasničke strukture članovi društva ostali su Konzum i Agrokor d.d. na koji su prebačena potraživanja Vupika i Belja.

Inače, još početkom ove godine Todorić je zajedno s građevinskim poduzetnikom Lukom Kaićem i njegovom tvrtkom Domograd ušao u projekt gradnje stambeno-poslovne zgrade na zagrebačkoj Knežiji. Projekt investicijski prati Erste banka.

1506047391 - 22.09.2017 04:29:51