Home

 (photo: direktno.hr)
Izvor slike: direktno.hr
sredstva iz fondova eu

Bolnici u Vinkovcima 16,7 milijuna kuna za unaprjeđenje zdravstva

Do sada smo potpisali ugovore za 27 projekata i nastavljamo s novim potpisivanjem već u srijedu istaknula je Žalac

U Vinkovcima je potpisan ugovor o sufinanciranju projekata unaprjeđenja kvalitete zdravstvenih usluga dnevne bolnice i kirurgije Opće županijske bolnice Vinkovci u ukupnom iznosu od 16,7 milijuna kuna, od čega je 16,6 milijuna kuna financirano bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije (99%).

Ugovor su svečano potpisali ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, Tomislav Petric ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje te Krunoslav Šporčić, ravnatelj Opće županijske bolnice Vinkovci. Svečanosti je nazočio i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić.

"Ove smo godine iz područja zdravstva potpisali ugovore u vrijednosti od skoro 830 milijuna kuna u okviru tri poziva u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Do sada smo potpisali ugovore za 27 projekata i nastavljamo s novim potpisivanjem već sutra!", istaknula je tom prigodom ministrica Žalac. "Opremanje ove bolnice značit će puno za 120.000 osiguranika koji gravitiraju OŽB Vinkovci", dodala je Žalac.

"Nedovoljna razvijenost dnevnih bolnica/kirurgija identificirana je kao značajna infrastrukturna slabost OŽB Vinkovci. Ovim projektom funkcionalno ćemo opremiti bolnicu uređajima i opremom dnevne bolnice te poboljšati učinkovitost kroz model dnevnih bolnica/kirurgija, što je u skladu s Nacionalnom strategijom razvoja zdravstva 2012-2020.", rekao je ravnatelj OŽB-a Krunoslav Šporčić.                         

1505841382 - 19.09.2017 19:16:22