Home

za srpanj

OBJAVLJENO IZVJEŠĆE Evo kakvo je stanje u Agrokoru

Kako su priopćili iz Agrokora, broj kupaca raste te se približio razinama prošlih godina

Izvanredna uprava Agrokora objavila je u četvrtak mjesečno izvješće za srpanj. U izvješću se govori o gospodarskom i financijskom stanju te o provedbi mjera izvanredne uprave.
 

"Rezultati poslovne grupe Maloprodaja su sezonskog karaktera te kao takvi podložni nižoj profitabilnosti u prva dva kvartala godine, budući da maloprodajne kompanije najbolje rezultate ostvaruju za vrijeme ljetne turističke sezone. U razdoblju prije pokretanja postupka izvanredne uprave poslovna grupa Maloprodaja i veleprodaja je imala značajnih problema s likvidnošću, no nakon injekcije novog financiranja situacija se počela stabilizirati, a broj kupaca raste te se približio razinama prošlih godina. Nastavlja se s optimizacijom troškova i restrukturiranjem kako bi se postiglo daljnje unaprjeđenje rezultata", navodi se u izvješću.

"Poslovna grupa Hrana, koja je također pretežno sezonskog karaktera, ostvarila je u promatranom razdoblju solidne rezultate, a prehrambene kompanije su normalizirale proizvodnju i poslovne procese koji su u prethodnom razdoblju bili narušeni. Jedan od ciljeva kompanija je bilo povećanje razina zaliha kroz povećanu proizvodnju, jer su razine zaliha bile značajno ispod prošlogodišnje, a kako bi se izvršile pripreme za uspješnu ljetnu sezonu. Dok su za poslovnu grupu Poljoprivreda prvi mjeseci 2017. godine bili obilježeni slabom likvidnošću, pogoršanim uvjetima poslovanja s dobavljačima i problemima s normalnim funkcioniranjem lanca opskrbe, novo financiranje značajno je poboljšalo likvidnost i stabilnost kompanija, a dostatna likvidnost omogućit će nabavljanje sirovine po povoljnijim cijenama te će pozitivno utjecati na jačanje profitabilnosti", stoji u izvješću.
 

1503510044 - 23.08.2017 19:40:44