Home

sephora fb)
Izvor slike: fb
"ružno pače"

Evo zašto pobjeda Miss Helsinki mijenja svijet i razbija predrasude

Ako ćemo imati izbor ljepote, promijenit ćemo definiciju te iste. Ljepota postaje komplet, a Sephora pokazatelj toga da je svaka djevojka lijepa

“Ako želiš pokazati svijetu da si lijepa, pametna, talentirana i samouvjerena – prijavi se na izbor za Miss Hrvatske i pobijedi!”, piše na stranicama Miss Hrvatske za Miss svijeta.

I ostale zemlje u svom pozivu na natjecanje za Miss navode kako traže lijepu, ali i pametnu djevojku. Ljepota, kako naglašavaju, nije jedini preduvjet za dobivanje prestižne titule.


Ipak, jedna je missica podignula neviđenu prašinu, ni manje ni više već zbog toga što “nije dovoljno lijepa”. Društvene mreže su preplavili komentari kako Sephora Ikalaba, nova Miss Helsinkija, izgleda kao transvestit, orangutan te Shrekova princeza Fiona.

Ako ćemo biti iskreni, reći ćemo da Sephora ne spada pod klasične zapadnjačke zakone ljepote. Ti isti zakoni mijenjali su se  stotinama godina i ne bi trebao biti problem što se mijenjaju sada. Nećemo zaboraviti kako su “plus size” modeli pokorili svijet u zadnje dvije godine. Danas, 2017-e godine, svijet je spreman prihvatiti različite standarde ljepote.

No, vratimo se malo na Miss Helsinki. To je djevojka od 19 godina, koja je uz to afrička migrantica. Ona je samouvjerena, talentirana i hrabra. No, ostavlja se pitanje ljepote. Je li lijepa? Iako njezine kolegice, ali i žiri kažu da ima odlično tijelo, a uz to i savršen smisao za humor – čini se da to nije dovoljno.

Zanimljivo pitanje ipak ćemo potkrijepiti videom koji prikazuju kako ljudi vide ljepotu diljem svijeta.


Je li to pitanje političke korektnost? Možda je. To znači evoluirati i vidjeti kako u 21.stoljeću nije potrebno tretirati žene kao meso bez mozga. Ako ćemo imati izbor ljepote, promijenit ćemo definiciju te iste. Ljepota postaje komplet, a Sephora pokazatelj toga da je svaka djevojka lijepa. To nije politički korektno – to je normalno.

Na kraju krajeva procijenite sami izgled Sephore Ikalaba.