Home

povijesno hodočašće

Tijelo sv. Leopolda Mandića krenulo iz Padove prema Zadru

Sarkofag s tijelom sveca dolazi u Zadar u 14 sati, gdje će biti svečani doček i misa koju će predvoditi zadarski nadbiskup Želimir Puljić

U svetištu sv. Leopolda Mandića u Padovi, u četvrtak ujutro održana je jutarnja molitva, nakon koje je uslijedila kratka služba ispraćaja relikvije tijela sv. Leopolda. 

Volonteri Croce Verde unijeli su sarkofag sa tijelom sv. Leopolda u vozilo te je pod pratnjom Carabiniera započeo povijesni dolazak relikvija sv. Leopolda u njegov rodni grad, kojeg je svetac za svog ovozemaljskog života posjetio prije 90 godina kada je došao na sprovod svom bratu Nikoli te se u njemu zadržao mjesec dana.

Sljedeća postaja hodočašća tijela bit će grad Zadar. Uz hrvatske i talijanske kapucine i volotnere koji čine službenu pratnju, u pratnji je i don Siniša Jozić, svećenik kotorske biskupije, javlja Kotorska biskupija

Tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića u četvrtak dolazi u Zadar u 14 sati, gdje će biti svečani doček i misa koju će predvoditi zadarski nadbiskup Želimir Puljić, a potom će 15. rujna tijelo nakon mise nastaviti hodočašće prema Herceg Novom, gdje će također biti svečani doček. 

1506287837 - 24.09.2017 23:17:17