Home

Kristina Ikić Baniček (photo: faH)
Izvor slike: faH
sisak

Svim zaposlenicima u gradskim poduzećima božićnice i uskrsnice

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček u ponedjeljak je, naime, potpisala sporazume s direktorima i predsjednicima radničkih vijeća triju poduzeća

Potpisanim sporazumom o materijalnim pravima, svima zaposlenima u sisačkim gradskim poduzećima - Gospodarenju otpadom, Gradskoj tržnici i Auto prometu jamči se isplata 100 do 300 kuna uskrsnice, ovisno o primanjima, i 500 kuna božićnice.

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček u ponedjeljak je, naime, potpisala sporazume s direktorima i predsjednicima radničkih vijeća triju poduzeća.

"Budući da su za to ostvareni uvjeti, sada su zaposleni u tri trgovačka društva u svojim primanjima izjednačeni sa zaposlenima u gradskoj upravi i gradskim ustanovama. Već su ranije s trgovačkim društvima usuglašeni pravilnici o radu, kojima su ujednačena sva primanja. Ukoliko radnička vijeća i preostalih gradskih trgovačkih društava za to pokažu zanimanje, s njima se također mogu potpisati takvi sporazumi", rekla je gradonačelnica.

Ujedno je najavila kako će na skorašnjoj sjednici Gradskog vijeća predložiti da se i sisačkim umirovljenicima, ovisno o visini njihovih mirovima, isplati uskrsnica od 100 do 300 kuna.

Direktorica tvrtke Gospodarenje otpadom Sandra Divjakinja izrazila je zadovoljstvo što će naporan i uspješan rad zaposlenih u posljednje tri godine sada biti nagrađen.

Nakon problema u postupku sindikalnog socijalnog pregovaranja, predsjednik Radničkog vijeća Auto prometa Tomo Krznarić je ocijenio kako ovaj sporazum ipak predstavlja prvi korak prema boljem položaju radnika, što je za njih veliki dobitak.