Home

brodogradnja u fokusu

Splitski gradonačelnik s brazilskim veleposlanikom o suradnji

Razgovarali su o unaprijeđenju međusobne gospodarske suradnje, posebice o angažmanu splitskog brodogradilišta na brazilskom tržištu

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara u srijedu je primio veleposlanika Brazila u Hrvatskoj Roberta Camposa Tarrissea da Fontoura s kojim je razgovarao o unaprijeđenju međusobne gospodarske suradnje, posebice o angažmanu splitskog brodogradilišta na brazilskom tržištu.

"Govorili smo o mogućim investicijama, posebno u području brodogradnje gdje je splitsko Brodogradilište prije nekoliko godina isporučivalo važne komponente za naftno polje ispred obale Brazila," izjavio je nakon sastanka gradonačelnik Krstulović Opara.

Podsjetio je kako je splitski škver izradio i više brodova za brazilske naručitelje te očekuje nastavak takve suradnje.

Veleposlanik Tarrisse da Fontour istaknuo je da u potencijali međusobne gospodarske suradnje veliki. Izrazio je zadovoljstvo što je brazilska multinacionalna energetska korporacija sa sjedištem u Rio de Janeiru „Petrobras“, od splitskog brodogradilišta naručila strojeve za rad na morskim naftnim poljima u Brazilu, dodavši kako se nada da će se ta suradnja nastaviti.

 Brazil je za svog budućeg počasnog konzula u Splitu izabrao Denisa Nenadića, kojeg je zajedno s brazilskim veleposlanikom primio splitski gradonačelnik Krstulović Opara.

"Nenadić će u Splitu predstavljati i niz drugih zemalja Južne Amerike, a ovaj posjet potvrda je pozicioniranja Splita na mjestu koje mu pripada, a to je drugi grad u Hrvatskoj, istinska metropola Jadrana i grad koji je sve zanimljiviji snažnim državama iz svijeta," istaknuo je splitski gardonačelnik.

1506035472 - 22.09.2017 01:11:12