Home

 (photo: screenshot)
Izvor slike: screenshot
šahtovi to ne mogu 'popiti'

Snažno nevrijeme zahvatilo Hrvatsku, Istra i Zadar poplavljeni

Zbog nevremena koje je u nedjelju pogodilo Istru dežurne su službe zaprimile 20-ak dojava o poplavljenim stanovima i podrumima na području Poreča

Snažno grmljavinsko nevrijeme sručilo se na Zadar oko osam sati u ponedjeljak i još traje. Nakon pola sata još je i pojačalo, udari munja su još učestaliji, a vjetar je zapuhao jače. Velik dio grada doslovno je potopljen oborinskim vodama koje šahtovi ne mogu popiti. Školarci su pokisli na putu do škola koje većinom počinju u osam sati. Vozila su ostala bez pogona po cestama.

U ponedjeljak će biti promjenjivo vrijeme s mjestimičnom kišom, javlja 24sata

"U sjevernim predjelima djelomice sunčano, ponegdje uz malo kiše, uglavnom na zapadu. Drugdje promjenljivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom i grmljavinskim pljuskovima, koji će ponegdje biti i obilniji. Puhat će umjereno i vrlo jako jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 22 do 27, u Slavoniji do 31 °C", objavio je DHMZ. 

U Istri nevrijeme rušilo stabla, poplavilo stanove

Zbog nevremena koje je u nedjelju pogodilo Istru dežurne službe su zaprimile 20-ak dojava o poplavljenim stanovima i podrumima na području Poreča. Nevrijeme je najjače zahvatilo središnji dio Istre-Pazin, Poreč i Rovinj, a onda nešto slabije područje Pule, Umaga, Buzeta i Labina. Bilo je 50-ak zahtjeva za ispumpavanjem vode. 

 

1505990145 - 21.09.2017 12:35:45