Home

Andrej Plenković (photo: faH)
Izvor slike: faH
počivao u miru

Premijer izrazio sućut obitelji prof. emeritusa Božidara Jelčića

Profesor emeritus Sveučilišta u Zagrebu dr. Božidar Jelčić umro je 5. siječnja u Zagrebu u 87. godini

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković uputio je brzojav sućuti u povodu smrti profesora emeritusa Božidara Jelčića, jednog od najistaknutijih hrvatskih stručnjaka u području financijskog i poreznog prava, priopćeno je u utorak iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

„Poštovana obitelji Jelčić, sa žaljenjem sam primio vijest o smrti profesora emeritusa Božidara Jelčića, jednog od najistaknutijih stručnjaka u području financijskog i poreznog prava te mog profesora.

Prvi direktor Sveučilišnog instituta za javne financije, prorektor Sveučilišta, dekan Pravnog fakulteta, autor brojnih knjiga i znanstvenih radova te sjajan predavač i profesor, dr. Jelčić je svojim predanim radom i neiscrpnom istraživačkom energijom, prepoznat i izvan granica Hrvatske.

Molim Vas da u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, primite izraze iskrene sućuti i poštovanja“, stoji u brzojavu sućuti premijera Plenkovića.

Profesor emeritus Sveučilišta u Zagrebu dr. Božidar Jelčić umro je 5. siječnja u Zagrebu u 87. godini. Posljednji ispraćaj bit će u srijedu, 11. siječnja,  u 15,15 sati na Krematoriju na Mirogoju, izvijestili su sa zagrebačkog  Pravnog fakulteta.

1498745564 - 29.06.2017 16:12:44