Home

 (photo: faH)
Izvor slike: faH
PORUKA

Predsjednica o referendumu 19. svibnja i ulozi Franje Tuđmana

'Mladi, nezaposleni, oni koji se iseljavaju, blokirani, oni koji strepe od ovrha i mnogi drugi šalju nam jasnu poruku: želimo pravedno društvo, želimo egzistencijalnu sigurnost i perspektivu'

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na Facebooku se prisjetila 19. svibnja 1990. godine kada je hrvatski narod na referendumu poručio da je 'ZA' samostalnu i neovisnu Hrvatsku.

Predsjednica se u svojoj objavi osim toga važnog povijesnog datuma, prisjetila i pokojnog predsjednika Franje Tuđmana.

'19. svibnja jedan je od najvažnijih dana u hrvatskoj povijesti. Prva puta hrvatski je narod mogao slobodno i neposredno izraziti volju „ZA“ svoju samostalnu i suverenu državu. I učinio je većinom od 94 posto, zajedno s pripadnicima nacionalnih manjina. Raspisivanje referenduma bila je jedna od najvažnijih odluka predsjednika Tuđmana, izraz njegove nepokolebljive vjere u povijesnu zrelost hrvatskoga naroda i hrvatskih građana. Bio je to ujedno dan u kojemu smo preuzeli odgovornost za svoju budućnost, za svoju državu. U proteklih dvadeset šest godina prošli smo težak put, ali mnogo smo postigli. Sada su nam ciljevi demografska obnova te gospodarski prosperitet i željeni životni standard. Mladi, nezaposleni, oni koji se iseljavaju, blokirani, oni koji strepe od ovrha i mnogi drugi šalju nam jasnu poruku: želimo pravedno društvo, želimo egzistencijalnu sigurnost i perspektivu. Čvrsto vjerujem kako ćemo to ostvariti zajedništvom koje će znati odgovoriti na te i sve druge izazove našega vremena. Neka nam živi jedina i vječna domovina Hrvatska!', napisala je Grbar-Kitarović na Facebooku.

1505841173 - 19.09.2017 19:12:53