Home

 (photo: faH)
Izvor slike: faH
Dubrovnik

Povjerenica odobrila pomoć za obnovu vile koju su zapalila dva mladića

Obitelji čiji je životni prostor uništen u požaru povjerenica je prije odobrila privremeno korištenje gradskog stana u Ulici Andrije Hebranga

Povjerenica Vlade za Grad Dubrovnik Nada Medović odobrila je obitelji Kalauz novčanu pomoć od 40 tisuća kuna za popravak kuće u Ulici branitelja Dubrovnika, koja je velikim dijelom izgorjela u požaru 22. veljače, priopćeno ju u petak iz dubrovačke gradske uprave

Iz gradske uprave napominju kako je zaključkom od 19. travnja odobrena pomoć od 40 tisuća kuna, a novac je osiguran odlukom o privremenom financiranju.

Obitelji čiji je životni prostor uništen u požaru povjerenica je prije odobrila privremeno korištenje gradskog stana u Ulici Andrije Hebranga.

Inače, u splitskoj bolnici nepunih tjedan dana poslije požara umrla je 82-godišnja Ivila Kalauz, koju su vatrogasci gotovo nepokretnu izvukli iz kuće s opeklinama na gotovo 70 posto tijela i teškim ozljedama dišnog sustava.

Požar u Vili Sunčanici dubrovačke obitelji Kalauz podmetnula su dvojica mladića, 25-godišnjak i 21-godišnjak, nakon svađe s jednim muškarcem koji u njoj živi. On je jednog od dvojice mladića bio optužio za krađu predmeta iz kuće, a oni su, nakon što su te večeri pili, krenuli u osvetu, naišli na otvoren prozor, ušli i u jednoj prostoriji zapalili vatru.

Zbog počinjenog zločina sa smrtnom posljedicom prijeti im zatvorska kazna od tri do 15 godina.

1505898771 - 20.09.2017 11:12:51