Home

Istraga u tijeku

Policija privela 44-godišnjaka zbog otmice i zlostavljanja djevojčice

Osumnjičeni je predan policijskom nadzorniku, a državno odvjetništvo zatražit će za njega i istražni zatvor

Splitska policija je zbog tri djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta prijavila 44-godišnjaka iz Muća u čijoj je kući u petak pronađena nestala djevojčica iz Tučepa. 

 

Osumnjičenik je priveden pritvorskom nadzorniku, a danas će biti ispitan u Državnom odvjetništvu gdje će biti zatraženo da mu se odredi istražni zatvor. Muškarac je prijavljen za kaznena djela upoznavanja djece s pornografijom, mamljenja djece za zadovoljavanje spolnih potreba te spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina.

Policija je u petak pronašla nestalu 13-godišnjakinju nakon puna četiri dana potrage. Iako se bunio zbog ulaska policije u njegovu kuću, osumnjičeni nije pružao otpor. U svoju je obranu rekao kako nije imao prethodni kontakt s 13-godišnjakinjom, iako ga je policija pronašla upravo zahvaljujući porukama koje je putem društvenih mreža razmjenjivao s djevojčicom. 

Nestanak djevojčice su prijavili njeni roditelji, a policija je nakon njena pronalaska pozvala i Centar za socijalnu skrb, pišu 24 sata

1506326845 - 25.09.2017 10:07:25