Home

kod Dicma i Muća

Pet protupožarnih aviona gase požarišta u Dalmatinskoj zagori

Na požarištima su četiri Canadaira CL-415 i jedan airtractor koji, kako navodi MORH, djeluju sukladno situaciji na terenu i prioritetima gašenja

Pet protupožarnih aviona - četiri kanadera CL-415 i jedan airtractor gase požare kod Dicma i Muća u Dalmatinskoj zagori u Splitsko-dalmatinskoj županiji, izvijestila je u petak navečer Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH).    

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, upućene su u petak oko 17 sati u akcije gašenja požara kod Dicma i Muća u Dalmatinskoj zagori u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Na požarištima su četiri Canadaira CL-415 i jedan airtractor koji, kako se navodi, djeluju sukladno situaciji na terenu i prioritetima gašenja.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone - od 1. lipnja, zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 195 požara (69 u Šibensko-kninskoj, 67 u Splitsko-dalmatinskoj, 47 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj, dva u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile više od 1630 sati naleta, izbacile oko 47.600 tona vode, te prevezle 219 vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

1503510112 - 23.08.2017 19:41:52