Home

 (photo: direktno.hr)
Izvor slike: direktno.hr
desna ruka Vlahušića

Ovo još niste vidjeli: HNS-ov kandidat kampanju za Dubrovnik vodi u Bosni!

Bosanski tiskani i internet mediji pozorno prate politički uspon Valentina Dujmovića za gradonačelnika Grada pod Srđem, rodom iz Zenice

Valentin Dujmović, rođeni Zeničanin, ima priliku postati prvi gradonačelnik koji nije rođen u Dubrovniku. Tako glase novinski naslovi iz susjedne Bosne i Hercegovine koji HNS-ovog kandidata dižu u zvijezde.

"Dujmović je rođen u Zenici 1981. godine, ali je kao dijete, uoči rata u BiH, s roditeljima preselio u Trpanj na Pelješcu. Osnovnu školu Dujmović je završio u Trpnju, a Gimnaziju u Pločama. Paralelno uz posao prodavača osiguranja u Mostaru upisuje preddiplomski i diplomski studij ekologije i postaje magistar struke. Njegov streloviti uspon na političkom nebu Grada pod Srđem počinje 2013. godine kada postaje glavni operativac u kampanji HNS-ovog gradonačelnika Andra Vlahušića i tek onda sa svojom suprugom Lejlom Dujmović seli u Dubrovnik", opisuju bosanski portali "Bosna" i "Dnevni avaz" politički uspon i karijeru kandidata HNS-a, koji tek četiri godine živi u Dubrovniku, a koji se na lokalnim izborima natječe kao desna ruka Andra Vlahušića, koji se zbog pravomoćnih kaznenih presuda nije smio kandidirati.

Bosanski mediji idu toliko daleko da najavljuju pobjedu Dujmovića nad HDZ-ovim kandidatom Matom Frankovićem koji je u prvom krugu izbora osvojio 32 posto nasuprot Dujmovićevih 16 posto.

A sam Dujmović samouvjereno izjavljuje u ''Dnevnom avazu'': ''Uvjeren sam da ću biti gradonačelnik Dubrovnika''. I dodaje: ''Dubrovnik je slobodarski grad koji ne gleda ljude po tome gdje su rođeni''.

Dujmovićevi istupi u BiH definitivno bi mogli animirati dio građana s pravom glasa u RH da u nedjelju sjednu u automobil ili autobus i dođu na glasovanje u Dubrovnik, međutim, neobično je da takva ''animacija'' ovoga puta dolazi od predstavnika stranke, koja je godinama najglasnija u zazivanju ukidanja prava glasovanja dijaspore.

Cijeli tekst Faktora možete pročitati ovdje!

Cijeli tekst Bosne možete pročitati ovdje!

Cijeli tekst Dnevnog avaza možete pročitati ovdje.

 

1506339958 - 25.09.2017 13:45:58