Home

pirotehnika (photo: faH)
Izvor slike: faH
mir i dobro

MUP: Manje ozlijeđenih od pirotehnike nego godinu ranije

Lakše je ozlijeđeno 26 osoba, među kojima i 15-ero djece, što je za osam osoba manje nego u istom razdoblju prošle godine

Zbog nesavjesnog rukovanja i protuzakonite uporabe oružja i različitih eksplozivnih sredstava tijekom blagdana je teže ozlijeđeno osam osoba, uključujući petero djece do 14 godina, dok su godinu ranije teže bile ozlijeđene 23 osobe, izvijestio je je MUP.

Lakše je ozlijeđeno 26 osoba, među kojima i 15-ero djece, što je za osam osoba manje nego u istom razdoblju prošle godine kada su lakše ozlijeđene 34 osobe.

U operatovnoj akciji 'Mir i dobro' policija je od  15. prosinca prošle godine do 8. siječnja ove godine zaplijenila 59 komada oružja, 3692 komada streljiva, 6312 kilograma raznog eksploziva, 280 komada eksplozivnih sredstava i gotovo 14 tisuća komada pirotehničke galanterije.

U tom su razdoblju, prema policijskim podacima, u vezi oružja i pirotehnike počinjena 72 prekršaja i 17 kaznenih djela dok su prekršajno ili kazneno prijavljene 103 osobe.

Policija je na početku akcije "Mir i dobro" koja se uoči božićnih blagdana provodi već 23 godine upozorila da od pirotehnike koja se slobodno prodaje od 15. prosinca do Nove godine najčešće stradavaju djeca i maloljetnici i to vrlo često u obiteljskom okruženju.

"Statistike ukazuju da najveći broj ozljeda događa u dvorištima obiteljskih kuća i domovima, što pokazuje da najveći broj ozljeda nastaje u obiteljskom okruženju, dakle upravo na onim mjestima gdje bi se djeca i mladi trebali osjećati najsigurnije", kazala je Ivana Zelić iz policijske Službe prevencije.

1498342724 - 25.06.2017 00:18:44