Home

provokacija?

Mirando Mrsić osniva novu frakciju u SDP-u pod nazivom Fokus

I dok Mrsićevi neistomišljenici u stranci njegovu platformu vide kao čistu provokaciju, Mrsić kaže kako cilj Fokusa nije razjedinjavanje članstva SDP-a, nego upravo suprotno, okupljanje

Nakon što je saborski zastupnik SDP-a Ranko Ostojić sredinom lipnja osnovao udrugu Pozitiva, i njegov kolega Mirando Mrsić, koji ima ambicije preuzeti vođenje stranke, odlučio se na pokretanje svoje inciijative. Riječ je o Fokusu-platformi za kulturu dijaloga koja bi s konkretnim radom trebala početi sredinom rujna.

Prema riječima Miranda Mrsića, ideja Fokusa jest da ima ulogu think-tanka, odnosno da okuplja i članove SDP-a, ali i on koji to nisu, kako bi raspravljali o pitanjima koja bi danas trebala biti u fokusu, problemima s kojima se ljudi u Hrvatskoj svakodnevno susreću.

"Cilj nam je okupiti sve koji misle da imaju što reći, jer svaki je glas važan- Raspravljat ćemo o svakoj temi koja se nametne u društvu i u politici, ali i mnogim pitanjima koja su teška, ali se moraju postaviti, poput pitanja što je radnik u 21. stoljeću", poručio je Mrsić. 

I dok Mrsićevi neistomišljenici u stranci njegovu platformu vide kao čistu provokaciju, a neki i da je Fokus materijal za neku buduću frakciju unutar stranke, sam Mrsić kaže kako bi Fokusa bilo i da je potpuno zadovoljan stanjem u SDP-u i njegovim rukovodstvom, jer već dugo razmišlja o takvoj inicijativi te kako cilj Fokusa nije razjedinjavanje članstva SDP-a, nego upravo suprotno, okupljanje, donosi tiskano izdanje Večenjeg od subote. 

1503509900 - 23.08.2017 19:38:20