Home

 (photo: faH)
Izvor slike: faH
gorući problem splita

Krstulović Opara najavio svoj prvi potez ako postane gradonačelnik

'Neprihvatljivo je što Grad Split još uvijek nema riješeno alternativno napajanje pitkom vodom', rekao je Krstulović Opara

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Splita Andro Krstulović Opara u srijedu je najavio kako će, bude li izabran na tu dužnost, žurno pokrenuti rješavanje napajanja vodom za građane na splitskom području gradnjom alternativnog vodovoda.

"Nakon preuzimanja dužnosti gradonačelnika odmah ću zatražiti od Vodovoda, Agencije EKO Kaštelanski zaljev i Hrvatskih voda žurnu realizaciju projekta izgradnje alternativnog dovoda vode iz područja najbližeg slijeva rijeke Cetine, kao i izradu taložnice, jer opskrba svih stanovnika čistom i pitkom vodom ni u jednom trenutku ne smije biti dovedena u pitanje," istaknuo je Krstulović Opara u priopćenju.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije u utorak je pozvao stanovnike Splita, Solina, Kaštela i Trogira da vodu obavezno prokuhavaju jer je primjećena njena "blaža mutnoća" zbog obilne kiše koja danima pada na širem splitskom području.

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Krstulović Opara ističe kako je njegov cilj da pitka i čista voda bude dostupna svima i da taj civilizacijski doseg mora biti ostvaren.

"Žalosno je što u Splitu postoji još ljudi koji nemaju reguliranu adekvatnu vodovodnu mrežu. Neprihvatljivo je što Grad Split još uvijek nema riješeno alternativno napajanje pitkom vodom. Građani Splita skupa s još trinaest gradova i općina vodu dobivaju izravno s izvora rijeke Jadro na kojem nisu izgrađene niti osnovne taložnice, pa su u slučajevima velikih voda i kiša građani redovito izloženi zamućenoj vodi koja nije za piće," rekao je Krstulović Opara.

Naglasio je kako je voda ugrožena zbog porasta broja nelegalnih i nekontroliranih odlagališta otpada, koja se nalaze na vodopropusnim krškim područjima.

"Time raste opasnost od zagađenja rijeke Jadro i brojnih drugih izvorišta, a nitko ne zna što se sve može dogoditi u slučaju bilo koje nezgode," upozorio je  Krstulović Opara.

Napominje da svakoj odgovornoj vlasti životi i zdravlje građana trebaju biti na prvom mjestu.

"Na žalost, umjesto podizanja kvalitete isporuke vode u splitskom komunalnom poduzeću Vodovod i kanalizacija, u posljednja dva mandata primarno su radili na podizanju broj zaposlenih rođaka, ali i 'partijskih drugova' ", naveo je  Krstulović Opara. Naveo je i kako se u Splitu podiže nova poslovna zgrada, a jedino se ne podiže kvaliteta usluge građanima.

"Odlučan sam tome stati na kraj," poručio je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Andro Krstulović Opara, reagirajući na pojavu zamućene vode na splitskom području.

1502912431 - 16.08.2017 21:40:31