Home

 (photo: direktno.hr)
Izvor slike: direktno.hr
nadzor manjkavosti sustava

Komora najavila dodatan angažman oko slučaja ubojstva malog Denisa

Od prvih saznanja o događaju koji je uznemirio cijelu javnost, intenzivno prate reakcije medija, stručnih službi, a napose Ministarstva, stoji u priopćenju HKSR-a

Hrvatska komora socijalnih radnika oglasila se o stravičnom ubojstvu trogodišnjeg Denisa Pašića iz Pule. 

"Hrvatska komora socijalnih radnika (HKSR) izražava duboko žaljenje povodom tragične smrti dječaka Denisa Pašića iz Pule i iskrenu sućut njegovoj obitelji. Od prvih saznanja o događaju koji je uznemirio cijelu javnost, intenzivno pratimo reakcije medija, stručnih službi, a napose Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cijeneći brzinu kojom je nadležno ministarstvo provelo upravni nadzor nad radom Centra za socijalnu skrb u Puli, te sa svoje strane utvrdilo propuste u procjeni rizičnog ponašanja majke i poduzimanju mjera zaštite djeteta, najavljujemo dodatni angažman Komore na rasvjetljavanju ovog slučaja.

U skladu s javnim ovlastima koje definira Zakon o socijalnoj skrbi i Zakon o djelatnosti socijalnog rada, HKSR će provesti stručni nadzor nad radom nadležnih socijalnih radnika/ca, s ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja u ovom tragičnom slučaju, ali i eventualne funkcionalne manjkavosti konteksta u kojemu socijalni radnici/e obavljaju svoj posao. Nakon provedbe stručnog nadzora, Hrvatska komora socijalnih radnika će javnost odmah upoznati s rezultatima nadzora", stoji u priopćenju.

Kako smo ranije pisali, cijela Hrvatska, ali i susjedna BiH plaču za malenim Denisom kojega je majka Chiara Rojnić Pašić okrutno usmrtila vlastitim rukama, uz pomoć 14-godišnje maloljetnice, štićenice Doma za djecu i mladež iz Pule. U tome je sudjelovao i Chiarin pomagač, koji je nakon noći u pritvoru pušten na slobodu.

Oglasila se javno i resorna ministrica Nada Murganić, poručivši kako su u ovom slučaju zabilježeni ozbiljni problemi u radu pulske socijalne službe, koja je vodila predmet nesretnoga Denisa.

1506327037 - 25.09.2017 10:10:37