Home

 (photo: faH)
Izvor slike: faH
sudjelovat će na misi

Kolinda Grabar-Kitarović na 25. vojno-redarstvenom hodočašću u Lourdesu

Ovogodišnje hodočašće, koje tradicionalno organizira Vojni ordinarijat RH, održava se od 16. do 23. svibnja pod geslom 'Daruj nam mir'

Hrvatska predsjednica i vrhovna zapovjednica Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će u petak i subotu na jubilarnom, 25. hrvatskom vojno-redarstvenom hodočašću u Lourdesu, priopćeno je s Pantovčaka.

Predsjednica Republike pridružit će se pripadnicima MORH-a, hrvatskih oružanih snaga i MUP-a na svečanom otvaranju 59. Međunarodnog vojnog hodočašća u Bazilici svetog Pija X. te na međunarodnoj svetoj misi koju će predvoditi mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij.

Gotovo 800 pripadnika Hrvatske vojske i policije te branitelja i članova njihovih obitelji krenulo je u utorak na 59. međunarodno vojno hodočašće u Lourdes na kojem Hrvatska sudjeluje 25. godinu zaredom.

Ovogodišnje hodočašće, koje tradicionalno organizira Vojni ordinarijat RH, održava se od 16. do 23. svibnja pod geslom "Daruj nam mir".

Prije polaska održana je sveta misa u Crkvi Sv. Križa u Sigetu koju je predvodio vojni ordinarij, a kojoj je prisustvovao i potpredsjednik vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević.

"Vjerujem da ćemo kao i svih prethodnih godina dostojanstveno i časno predstavljati naš hrvatski narod", rekao je Krstičević. 

Zapovjednik ovogodišnjeg vojno-redarstvenog hodočašća je zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, brigadni general Miroslav Kovač.

1506034285 - 22.09.2017 00:51:25