Home

Mišel Jakšić (photo: fah)
Izvor slike: fah
Gradonačelnik Koprivnice

Jakšić (SDP): Vlada pokušava provesti političko kadroviranje u Podravki

Jakšić je izvijestio da je Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) zatražio da se dnevni red Glavne skupštine dioničara Podravke, zakazane za 22. srpnja, dopuni imenovanjem odnosno razrješenjem nekih članova NO-a

Obnašatelj dužnosti gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić u petak je ustvrdio da tehnička Vlada pokušava provesti političko kadroviranje u Podravki i izvijestio novinare da je zatražio hitan sastanak s premijerom Tihomirom Oreškovićem i predstojnikom DUUDI-a Tomislavom Tomislavom Bobanom od kojih će zatražiti da zaustave najavljene procese.

Jakšić je u petak na koferenciji za novinare izvijestio da je Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) zatražio da se dnevni red Glavne skupštine dioničara Podravke, zakazane za 22. srpnja, dopuni imenovanjem odnosno razrješenjem nekih članova Nadzornog odbora.  Time se, rekao je, na nezakonit način u Nadzorni odbor Podravke nastoji imenovati četiri nova člana.

"Riječ je o nezakonitom postupku u kojem tehnička Vlada, koja nema ovlasti imenovanja, daje svoje pokroviteljstvo za kadroviranje DUDI-ju na čijem je čelu HDZ-ovac. Dakle, ovo je nezakonito, neprincipijelno poigravanje kompanijom koja je nakon dužeg vremena počela postizati značajne rezultate na domaćem i svjetskom tržištu", ustvrdio je.

Jakšić smatra da se nakon neuspjelog pokušaja prodaje koprivničke kompanije, ovakvim imenovanjima opet želi od Podravke učiniti tvrtku-slučaj. "Moguće je da se ovakvi potezi vuku kako bi se opet kadroviralo kroz namještanje u Nadzorni odbor i u Upravu Kompanije, a moguće je da se sve to čini da bi se pod okriljem noći stvorili uvjeti za prodaju Podravke," rekao je.

Kako je moguće, rekao je, da se u prijedlogu za imenovanje DUUDI-ja nalaze članovi obitelji nekih dužnosnika raspuštene Vlade, ali nije novinarima želio otkriti o kojim je imenima riječ.

Rekao je da je "u namjeri da spriječi političko kadroviranje" u Podravki tijekom iščekivanja novih parlamentarnih izbora zatražio hitan sastanak s premijerom Tihomirom Oreškovićem i predstojnikom DUUDI-a Tomislavom Bobanom, od kojih će zatražiti da zaustave najavljene procese.

Iako na konferenciji za novinare nije rečeno koja imena DUUDI predlaže u Nadzorni odbor, neslužbeno se doznaje da se radi o Davoru Vašičeku, Ivi Grabovac, Mirku Volareviću i Anti Baji. Kako se doznaje, DUUDI traži opozov Mate Crkvenca i Ive Družića, kojima mandat nije istekao, te da se ne produži mandat Milanu Stojanoviću i Ivanu Matovini.

Nadzorni odbor Podravke ima devet članova.

 

1506048547 - 22.09.2017 04:49:07