Home

 (photo: direktno.hr)
Izvor slike: direktno.hr
traže reakciju ministarstva

Hrvatski konzervativci osudili štovanje krvnika u Kumrovcu

Nepojmljivo da hrvatska državna vlast dopušta i ne reagira na ovakva okupljanja gdje se negira ustavnopravni poredak, stoji u priopćenju HKS-a

Hrvatska konzervativna stranka oglasila se povodom obilježavanja obljetnice rođenja Josipa Broza Tita u Kumrovcu. Priopćenje, koje potpisuje predsjednik Hrvatske konzervativne stranke Marijan Pavliček, prenosimo u cijelosti

"Dužni smo reagirati na okupljanje simpatizera Josipa Broza Tita u Kumrovcu povodom obilježavanja 125. obljetnice njegova rođenja. Nepojmljivo je da u današnje vrijeme postoje pojedinci i udruge koje štuju lik i djelo najvećeg krvnika hrvatskog naroda Josipa Broza, odgovornog za stotine tisuća poubijanih Hrvata na Bleiburgu i Križnom putu kao i desetke tisuća neistomišljenika koji su tijekom njegova vladanja završili na Golom otoku.

Također je nepojmljivo da hrvatska državna vlast dopušta i ne reagira na ovakva okupljanja gdje se negira ustavnopravni poredak Republike Hrvatske te štuje jednoumlje i zločin.

S obzirom na to da živimo u slobodnoj državi okupljenima na ovome skupu poručujemo, da ukoliko Hrvatsku  ne mogu poštivati, imaju slobodu napustiti istu i otići živjeti u one države gdje još uvijek vladaju komunističke partije te tamo slobodno slaviti kult ličnosti Josipa Broza.

Najoštrije osuđujemo govore pojedinaca u Kumrovcu te očekujemo reakciju resornog ministarstva, ali i zabranu skupova na kojima se koriste simboli totalitarnih režima", stoji u prioćenju.

 

1505951266 - 21.09.2017 01:47:46