Home

 (photo: fah)
Izvor slike: fah
sastanak

Grabar-Kitarović i Tajani za što skoriji ulazak Hrvatske u Schengen

Tajani je na sastanku s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem, naglasio da podržava što skoriji ulazak Hrvatske u Schengen

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani u petak su u Zagrebu razgovarali o izazovima koje pred Europsku uniju stavljaju Brexit, migrantska kriza i prijetnja terorizma i istaknuli važnost solidarnosti i jedinstva dvadeset i sedam država članica Europske unije, priopćeno je s Pantovčaka.

Hrvatska je Predsjednica u razgovoru naglasila važnost izgradnje budućnosti Europe u jednoj brzini, kaže se u priopćenju. 

Tajani je još jednom, kao i na ranijem sastanku s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem, naglasio da podržava što skoriji ulazak Hrvatske u Schengen.

Predsjednica Republike i predsjednik Europskog parlamenta razgovarali su o trenutačnim sigurnosnim izazovima, s posebnim naglaskom na sigurnost i stabilnost jugoistočne Europe.

Tajani boravi u jednodnevnom službenom boravku u Hrvatskoj. Osim s Predsjednicom države, sastao se i s predsjednicima Sabora i vlade, te održao predavanje u HAZU-u.

1506320056 - 25.09.2017 08:14:16