Home

hep (photo: Epa faH )
Izvor slike: Epa faH
pobuna

Bude li se INA kupovala dionicama HEP-a, radnici idu u štrajk

Radnici, kaže Geto, nemaju informacija o planu da se novcem od prodaje dijela HEP-a kupe MOL-ove dionice u INA-i, no smatraju takve najave krajnje neozbiljnima

Novac za kupnju MOL-ovih dionica u INA-i Vlada bi navodno trebala namaknuti prodajom 25-postotnog paketa dionica HEP-a, a dođe li do privatizacije HEP-a, ističe predsjednik sindikata Denis Geto, radnici će organizirati štrajk i javnu pobunu.

"Privatizacija HEP-a ne dolazi u obzir iz razloga što samo cjeloviti HEP kakav je danas može građanima jamčiti kvalitetnu opskrbu energijom. Iako je državni intervencionizam i danas prisutan nad HEP-om, ta tvrtka je ipak velikim dijelom nezavisna u realizaciji strateških ciljeva na tržištu. TEHNOS će pozvati najširu javnost na otpor ovakvim neozbiljnim, instant rješenjima, poput trpanja društava HEP grupe u državni holding, a posebno bilo kojem obliku privatizacije. Da, i IPO je privatizacija, koliko god se njeni promotori pravili blesavima", zaključuje Geto za Novi list.

Radnici, kaže, nemaju informacija o planu da se novcem od prodaje dijela HEP-a kupe MOL-ove dionice u INA-i, no smatraju takve najave krajnje neozbiljnima.

1498727170 - 29.06.2017 11:06:10