Home

 (photo: faH)
Izvor slike: faH
RUSKI VELEPOSLANIK

Azimov: Agrokor je svjedočenje koliko je Hrvatska draga Rusiji

'S velikim poštovanjem odnosim se prema vašem premijeru i nadam se da ćemo uspostaviti čvršće veze i s Moskvom', izjavio je ruski veleposlanik

Ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov pripada staroj školi ruske diplomacije. U žarište interesa hrvatske javnosti ušao je početkom godine kada je najavio da Agrokor više neće dobivati ruske kredite.

"Stvar je u tome da je pitanje odnosa između Sberbanka i Agrokora potpuno korporativno pitanje. Pozivam da budemo objektivni i zahvalni Sberbanku jer su njihova ulaganja na kraju doprinijela održavanju Agrokora. Ne zaboravimo da su banke Rusije, a ne europske i zapadne banke, odigrale odlučujuću ulogu. To je još jedno svjedočenje koliko je Hrvatska draga Rusiji", izjavio je.

Naglasio se da je čak u aktivnoj fazi krize Agrokora u ožujku Sberbank ipak našao mogućnost da financira hrvatsku kompaniju.

"Sberbank je ipak našao mogućnost da financira hrvatsku kompaniju s još dodatnih 100 milijuna eura. Ukupno su Sberbank i VTB uložili gotovo 1,5 milijardi eura. Takav iznos nije nitko dao. I sada je sasvim prirodno da su te banke zabrinute oko isplate tog duga. Nadam se da će tijekom pregovora doći do komercijalnog rješenja koje bi odgovaralo i Sberbanku i njegovim partnerima. Vrlo dobro shvaćamo da je stabilnost Agrokora u isto vrijeme i stabilnost Hrvatske", rekao je.

Smatra da je financijska pomoć važna za Hrvatsku.

"Zbog toga smatramo da je financijska pomoć koju smo pružili bila vrlo bitna i za vašu zemlju. S obzirom na to da sam dotaknuo pitanje stabilnosti, ne mogu, a da ne spomenem doprinos premijera Plenkovića u održavanju stabilnosti vaše zemlje. S velikim poštovanjem odnosim se prema vašem premijeru i nadam se da ćemo uspostaviti čvršće veze i s Moskvom", zaključio je za kraj, piše Večernji.

1503510145 - 23.08.2017 19:42:25