Home

 (photo: fb)
Izvor slike: fb
odličan osvrt

Tanja Belobrajdić o Predsjednici: Komentari o njoj doista su gadljivi

Ako je slučajno koji baletan bio oduševljen predsjedničinim postupkom, jasno, po kratkom ga postupku treba skratiti za glavu

Nisam nikakav posebni fan NAŠE predsjednice, (iako mi je puno, puno draža od njena dva "predšasnika"), no mnogi komentari koji sam danas pročitala o njenom spontanom (čitaj "nepromišljenom") postupku (tkz. "gafu"), doista su gadljivi.

Da "gaf" bude još gori, ta "kravarica", "pastirica koja nema pojma o kulturi" itd., nije imala buket za ansambl, jer kad spontano odlučiš izraziti oduševljenje ili napraviti glupost, kakogod želite, obično ga nemaš, kaj ne, osim ako ga usput, kao Crna Guja, ne izvučeš iz nekakve vaze. Ili iz guzice, ako već moram biti kulturna poput "kulturnjaka" koji su u tom, po državu opasanom činu, svoj urbani fašizam, pardon antifašizam, doveli do vrhunca, pa svršavajući nad njenom "nekulturom", "bezobrazlukom" i "nepristojnošću", zaboravili na sve ostale probleme u državi, jer ovo je kraj svijeta. Doista kraj.

Ako je slučajno koji baletan bio oduševljen predsjedničinim postupkom, jasno, po kratkom ga postupku treba skratiti za glavu, da eventualno svojim osjećajima ne zarazi ostatak ansambla. Vjerujem kako spomenuti od šoka zbog "otete" pozornosti neće biti u stanju izvesti sljedeću predstavu, budući da će se tresti od straha da im na kraju iste ne uleti, npr. drugi najpopularniji političar, gospodin "Nitko".

Zanimljivo bi bilo vidjeti kako bi naši mediji prenijeli vijest da se, na kraju predstave u Boljšoj teatru, ruski predsjednik, oduševljen izvedbom, spontano zaletio među plesače kako bi im čestitao. U iščekivanju nekog takvog ili sličnog događaja, kad već nismo zadovoljni "penjanjem" na pozornicu, podsjetimo se kako izgleda predsjednički "silazak" s pozornice.

Napisala je to na svojem Facebook profilu ugledna književnica Tanja Belobrajdić, komentirajući gruba ismijavanja Predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović, nakon što se ona u petak navečer na premijeri ''Labuđeg jezera'' u zagrebačkom HNK popela na pozornicu zajedno s baletnim ansamblom.

1505950151 - 21.09.2017 01:29:11