Home

 (photo: lokalniizbori.com)
Izvor slike: lokalniizbori.com
STEKAO 100 TISUĆA KUNA?

Šundovu kaznena prijava: Lažni invalid Domovinskog rata?

Temeljem toga je od 2006. do 2017. godine stekao protupravnu imovinsku koristi u iznosu od oko 101 tisuću kuna, navodi se u priopćenju policije

Splitska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 57-godišnjaka, a mediji su objavili da se radi o predsjedniku Gradskog vijeća Juri Šundovu, kojega sumnjiči da je lažnom dokumentacijom osigurao prava ratnog vojnog invalida Domovinskog rata i, u razdoblju od 2006. do 2017., stekao protupravnu imovinsku korist  u iznosu od oko 101 tisuću kuna.

Policija je objavila u ponedjeljak da su djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta dovršili kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom i osumnjičili ga da je u postupku pred nadležnim uredom koristio neistinitu liječničku dokumentaciju i pečat u svrhu ostvarivanja prava iz Domovinskog rata.

Neistinitim medicinskim nalazima i dokumentacijom ishodovao je rješenje o priznanju statusa HRVI i pravo na invalidninu ta na porezne olakšice. 

Temeljem toga je od 2006. do 2017. godine stekao protupravnu imovinsku koristi u iznosu od oko 101 tisuću kuna, navodi se u priopćenju policije.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ovjeravanje neistinitog sadržaja i prijevare protiv njega je podnesena kaznena prijava.

Policijsko priopćenje objavljeno je na internetskoj stranici splitsko-dalmatinske Policijske uprave, a Index.hr  je objavio da je riječ o predsjedniku splitskog Gradskog vijeća i zamjeniku predsjednika Hrvatske građanske stranke Željka Keruma.

Prenose i da je Šundov, upitan za prijavu, rekao: "Nemam komentara. Znate iz koje kužine to dolazi. Ni riječi neću kazati".

1506326965 - 25.09.2017 10:09:25