Home

 (photo: fb)
Izvor slike: fb
Društvene mreže

Stranica posvećena vatrogascima objasnila kako pomoći

Onaj tko želi pomoći treba pomaknuti privatna vozila s ceste i olakšati prolazak vatrogascima te što manje opterećivati hidrantsku mrežu

Na profilu stranice Vatrogasci / Croatian firefighters koja objavljuje vijesti i događanja vezana uz vatrogasce objavili su apel u kojem objašnjavaju građanima koji im žele pomoći što da naprave.

Nhjihovu objavu prenosimo u cijelosti: 

'Ako želite pomoći vatrogascima u gašenju požara učinite sljedeće: sklonite vozila s ulica da prođu vatrogasna vozila,zatvorite prozore i vrata da ne ulazi dim. Ako puno dimi ulazi u Vaše objekte, a ne prijeti zapaljenje, stavite mokre ručnike na rubove prozora. Polijevati okućnice ali nikako dovoditi sebe u opasnost. Oni koji se moraju evakuirati neka odu na sigurno, daleko od požara. Vatrogasci rade svoj posao i treba im maksimalno olakšati. Obvezno paziti na djecu i starije. Javiti na vrijeme ako negdje blizu gori kuća ili neki drugi objekt gdje susjed/a je sam i nepokretan. Što manje opterećivati hidrantsku mrežu.

Sa sigurne udaljenosti od požara nositi juhu da vatrogasci nadoknade izgubljenu sol, donijeti jelo da se okrijepe, donijeti vode koliko god se može ponijeti i donijeti prvu pomoć te ručnike. NIKAKO DOVODITI SEBE I DRUGE U OPASNOST I SMETATI PRIVATNIM VOZILIMA.

Bože pomozi nam svima, Splite svi smo uz tebe.', stoji u objavi na Facebooku. 

 

1505898489 - 20.09.2017 11:08:09