Home

 (photo: Screenshot)
Izvor slike: Screenshot
nakon višesatnih pregovora

OKONČANA DRAMA U BELOM MANASTIRU Počinitelj se predao!

Mještani Šećerane u subotu su bili svjedoci 'opsadnom stanju'. Policija je, naime, vodila pregovore s 'počiniteljem' koji je pucao po njima i prijetio im ekplozivnom napravom

Nakon višesatnog pregovaranja okončana je drama u Belom Manastiru. Počinitelj se predao, a kako javlja policija, nema ozlijeđenih. 

 

Podsjetimo, policajci Policijske postaje Beli Manastir u subotu oko 16 sati primili su dojavu o obiteljskom nasilju u mjestu Šećerana. 

Kad su se pojavili na mjestu događaja počinitelj (1982. godište) je prema njima ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja te prijetio da će aktivirati ručnu bombu.

"Tom prilikom nitko nije ozlijeđen, nakon čega se počinitelj sam zatvorio u stan. Članovi obitelji koji stanuju na istoj adresi nalaze se na sigurnom, a na mjesto događaja upućena je Specijalna jedinica policije Osijek i pregovaranje je u tijeku", navodi se u priopćenju.

Jutarnji list piše, pozivajući se na izjave svjedoka, da se oko 19.30 sati čula i eksplozija pa pretpostavljaju da je došlo do aktiviranja ručne bombe.

Prema neslužbenim informacijama, 35-godišnjak je navodno u petak došao kući iz zatvora, ali nitko nije znao reći koliko je tamo bio i zašto, premda je prema riječima mještana policija zbog njega već i prije intervenirala, što zbog obiteljskog nasilja, što zbog sukoba sa susjedima.

Mještani Šećerane koji stanuju nešto dalje od kuće oko koje se odvijalo dramatično pregovaranje kažu da je riječ o obitelji koja se u mjesto doselila te da o njima zapravo jako malo znaju.

Došli su iz jednog od stanova u dvodomnim kućama nedaleko od same bivše tvornice gdje su živjeli njezini nekadašnji radnici. Koliko je, pak, situacija bila ozbiljna potvrđuje i to što su se iz smjera kuće svako malo čuli pucnjevi iz vatrenog oružja, no ne zna se je li pucnjava bila unakrsna ili je 35-godišnjak pucao nasumično prema policajcima ili u zrak.

1503482886 - 23.08.2017 12:08:06