Home

 (photo: screenshot)
Izvor slike: screenshot
'pogrešno birane riječi'

Škorić: Ispričavam se Maji Sever, premda treba biti podložna kritici

Nisam mogao ne izraziti nezadovoljstvo s uređivačkom politikom Maje Sever, koja je često bila nekorektna i politički vrlo pristrana, napisao je HDZ-ovac

Nakon što je predsjednik spliskog HDZ-a Petar Škorić kritizirao Maju Sever nakon odluke HTV-a o gašenju emisije 'Hrvatska uživo', sada je poslao ispriku. 

"Obzirom je moja posljednja FB objava izazvala znatan broj reakcija i lijeve i desne političke opcije, mišljenja sam kako na isto treba iskazati moj daljnji stav.

Ispričavam se Maji Sever na mojoj nesmotrenoj izjavi i pogrešno biranim riječima na mom FB profilu, koje su preizravno ušle u njen privatni, a ne profesionalni životni kontekst. Nisam mogao ne izraziti nezadovoljstvo s uređivačkom politikom Maje Sever, koja je često bila nekorektna i politički vrlo pristrana, te mi je neprihvatljivo bilo kakvo angažirano novinarstvo i promicanje ideologije na HRT-u.

Istodobno, želim naglasiti da sve osobe koje djeluju u javnosti i koji svoju plaću i prihode ostvaruju od javnog novca (uključujući Maju Sever kao i mene osobno) mogu i trebaju biti podložni kritici na njihov rad i njihov aktivizam. 

Samostalnost u radu novinara je jedan od temelja demokracije, ali isto tako je i kritika na njihov rad kao i na rad bilo koga drugoga", napisao je Škorić na facebooku.

Podsjetimo i na originalnu objavu u kojoj je zapravo kritizirao Nikolu Grmoju koji je rekao da HRT postaje Plenkovićeva privatna televizija.

"Konačno korak naprijed prema javnoj televiziji. Maja Sever postala je najbolji primjer arogantnog i bahatog SDP-ova propagandista koji promovira propalu totalitarističku ideologiju. Licemjerno je da emisiju 'Hrvatska uživo' uređuje osoba koja mrzi sve hrvatsko.

E moj Grmoja, ni u snu nisam moga vjerovati da ćeš ti i MOST Maju Sever štititi....", napisao je u ponedjeljak Škorić. 

1506326981 - 25.09.2017 10:09:41