Home

peternel o deklaraciji

Razotkrivena projugoslavenska kasta priključena na državne bankomate

Moj prilog velikoj lingvističkoj raspravi: hrvatski i srpski nisu jedan jezik, kazala je Vuković Runjić o Deklaraciji

U četvrtak 30. ožujka javnosti će u Zagrebu, Beogradu, Podgorici i Sarajevu biti predstavljena Deklaracija o zajedničkom jeziku. Za sada se ne zna kakav je točno sadržaj Deklaracije, ali se svakako navodi da su hrvatski, srpski, bosanski i crnogorski četiri varijante zajedničkog standardnog jezika. Radi se o Inicijativi 220 intelektualaca iz 'regije'. Radi se o glumcima, redateljima, umjetnicima, profesorima... Na guranje 'regionalnog jezika' reagirali su potpredsjednik HHO-a Igor Peternel, kao i književnica Milana Vuković Runjić. 

"Mnogi se ljute na Deklaraciju o jeziku, a ja smatram da je to sjajna stvar jer popis onih koji su je potpisali konacno ih razotkriva. Dakle svi odreda potpisnici su upravo ona povlastena projugoslavenska kasta pseudointelektualaca o kojoj mnogi permanentno govorimo. Prema tome ne radi se o bijelim miševima koje mi u bunilu proganjamo već o egzaktnim i drskim manipulatorima priključenim infuzijom na bankomate Brijuna, HRT-a, ministarstava, kazališta, HAVCa i Zaklade za civilno drustvo. Svi do jednoga!", napisao je Peternel na Facebooku.

Kratka i jasna bila je na tu temu i Milana Vuković Runjić.

"Moj prilog velikoj lingvističkoj raspravi: hrvatski i srpski NISU jedan jezik", napisala je Vuković Runjić.

Podsjetimo, potpisnici Deklaracije među ostalima su Boris Dežulović, Dragan Markovina, Rade Šerbedžija, Rajko Grlić, Damir Karakaš, Edo Popović, Roman Simić, Vedrana Rudan, Zdravko Zima, Daša Drndić i drugi.

 

1505944638 - 20.09.2017 23:57:18