Home

Nakon Predsjedništva

Plenković ublažio Brkićevu izjavu o Pupovcu, poziva na smirivanje

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković istaknuo je kako će nastojati nakon lokalnih izbora na prvoj sjednici Sabora predstaviti nove ministre

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak navečer nakon sjednice stranačkog Predsjedništva kako je Zlatko Hasanbegović sam izabrao, a oni su njegovu odluku - da na lokalne izbore ide na drugoj listi i da mu tako prestane članstvo - primili na znanje. 

"On je odabrao, odabrao je provedbu Statuta HDZ-a koji jasno kaže da onome tko ide na izbore bez suglasnosti stranke na nekoj drugoj listi prestane članstvo", ustvrdio je Plenković u izjavi novinarima te dodao kako poštuju Hasanbegovićev odabir.

"To je njegova odluka i naravno da, u ovom trenutku, sve posljedice za takvu odluku snosi on osobno. HDZ će biti jedinstvena, kohezivna, snažna i pobjednička na lokalnim izborima", poručio je Plenković.

Na novinarsku tvrdnju kako bez Hasanbegovića HDZ nema većinu od 76 glasova koja je u Saboru podržala izbor Gordana Jandrokovića, Plenković je uzvratio protupitanjem  "i?".

Ponovio je da je to Hasanbegovićev politički odabir te podsjetio da je u nedjelju vrlo jasno kazao da kad netko sam odluči napraviti politički potez, sukladno Statutu stranke, dovodi se u poziciju da više nije član stranke i onda jedan oblik suradnje završava. "A za buduće relacije ćemo vidjeti", dodao je.

Upitan tko će  i kada zamijeniti Hasanbegovića u Predsjedništvu HDZ-a, Plenković je pojasnio kako ga prema Statutu ne može nitko zamijeniti i da je to mjesto upražnjeno, odnosno da će na to mjesto doći netko tko će biti izabran na izbornom saboru stranke. 

1506319641 - 25.09.2017 08:07:21