Home

 (photo: faH)
Izvor slike: faH
zajednička sjednica vlada

Plenković: Za Hrvatsku u bilateralnom smislu nema važnije države od BiH!

Povezanost naših dviju država, naših naroda je povijesna, upućeni smo jedni na druge i u prometu i u zajedničkoj perspektivi, rekao je Plenković

Zajednička sjednica vlada Hrvatske i Bosne i Hercegovine održana je u petak ujutro u Sarajevu pod predsjedavanjem hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića.

Plenković je zahvalio Zvizdiću i njegovim kolegama ministrima na gostoprimstvu, ali i svojim kolegama i suradnicima "koji su predano radili proteklih mjeseci kako bi se realizirao dogovor s mog prvog posjeta Sarajevu".

"Tada smo se dogovorili za drugu zajedničku sjednicu nakon one održane 2010. godine u Splitu", rekao je Plenković.

"Za nas je važno da ovaj sastanak postane referentan u mozaiku odnosa između RH i BiH, ne samo zbog potpisivanja važnih sporazuma, nego jer smo se dotakli svih bitnih pitanja u odnosima BiH i RH", dodao je Plenković.

Za njega, kaže, "u bilateralnom smislu važnije države od BiH za Hrvatsku nema". 

"Povezanost naših dviju država, naših naroda je povijesna, upućeni smo jedni na druge i u prometu i u zajedničkoj perspektivi. Hrvatska želi riješiti što je više moguće bilateralnih pitanja, ali i snažno poduprijeti BiH na putu prema članstvu EU", zaključio je premijer Plenković.

1506339953 - 25.09.2017 13:45:53