Home

 (photo: faH/direktno/screenshot)
Izvor slike: faH/direktno/screenshot
brtan za direktno

Oparin savjetnik odbrusio Puljak: Nismo zaposlenici Gradske uprave!

Puljak je optužila Oparu da uzima novac umirovljenicima kako bi plaćao HDZ-ove savjetnike, a Brtan ju je podsjetio na prethodnika

Savjetnik splitskog gradonačelnika Dragan Brtan odgovorio je, u razgovoru za Direktno, na napade Marijane Puljak iz stranke Pametno. Naime, ona je u utorak, komentirajući splitski proračun, prozvala Andru Krstulovića Oparu da 'uzima novac umirovljenicima kako bi financirao HDZ-ove savjetnike'. 

"Nije točno! Gradonačelnik, gospodin Opara trenutno ima četiri savjetnika i, za razliku od njegovog prethodnika, savjetnici nisu zaposlenici Gradske uprave", rekao nam je Brtan.

Naglasio je Oparine riječi iz predizborne kampanje kako su 'njegovi savjetnici došli s njim i otići će s njim'. Gradonačelnik je ostao pri tome, tvrdi Brtan. 

"Što se tiće izjave gospođe Puljak kako je umirovljenicima uzeto da bi se financirao rad savjetnika, to jednostavno nije točno. Ja ću samo podsjetiti da je u okviru proračuna 2017. godine osigurano preko 30 milijuna kuna, dakle preko tri posto proračuna Grada, za provedbu raznih programa u okviru postojećeg programa socijalne skrbi za građane starije životne dobi", rekao je Brtan.

Dodao je kako oni, nova Gradska uprava, nisu zadovoljni postojećim programom. 

"Zato smo poduzeli odgovarajuće mjere revizijom istoga, ali na način da kvalitetnijim rasporedom raspoloživih proračunskih sredstava polučimo bolji socijalni efekt".

Izjave Marijane Puljak nazvao je 'paušalnim komentarima', koji ih neće pokolebati niti zaustaviti "u podizanju kvalitete života svih građana i podizanje razine zaštite umirovljenika". 

1506326973 - 25.09.2017 10:09:33