Home

 (photo: faH)
Izvor slike: faH
PROMJENE

Odluke sa zatvorenog dijela sjednice Vlade: Nova razrješenja i imenovanja

'Usvojen je i pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2017. godinu'

Vlada je nakon otvorenog dijela na zatvorenom dijelu sjednice Vlade donijela odluke ponajviše vezane za sastanke Vijeća ministara kao i nekoliko odluka o razrješenjima i imenovanjima. Prihvaćen je i prijedlog odluke o osnivanju Konzulata Republike Hrvatske.

"Na zatvorenom dijelu današnje, 37. sjednice, Vlada je utvrdila stajališta za sastanke Vijeća ministara i to Vijeća za vanjske poslove u formatu ministara obrane (FAC Defence) koje će se održati 18. svibnja 2017., Vijeća za pravosuđe i unutarnje poslove (JHA), 18. svibnja 2017., Vijeća za vanjske poslove u razvojnom formatu (FAC Development), 19. svibnja 2017., Vijeća za opće poslove – članak 50. (GAC Article 50), 22. svibnja 2017., Vijeća za obrazovanje, mlade, kulturu i sport (EYCS), 22. i 23. svibnja 2017. godine i Vijeća za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), koje se održava 23. svibnja 2017. godine.

S obzirom da se radi o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama, one se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama prethodno ne objavljuju. Dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti tek se usuglašavaju u odgovarajućim procedurama prije samoga sastanka. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.

Prihvaćen je prijedlog odluke o osnivanju Konzulata Republike Hrvatske. Cjelovit materijal ove točke koja nosi oznaku „tajno“ nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma.

Usvojen je pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2017. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije. Cjelovit materijal ove točke možete preuzeti na poveznicama: zakonski propisi i podzakonski propisi.

Vlada je razriješila dio dosadašnjih članica Statističkoga savjeta Državnoga zavoda za statistiku i to dr. sc. Emiru Bečić i Jasnu Belošević Matić. Dijelom novih članova savjeta, Vlada je imenovala, kao predstavnike tijela državne uprave i Hrvatske gospodarske komore, Tereziju Marić i mr. sc. Zvonimira Savića.", stoji u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice Vlade.

1505944153 - 20.09.2017 23:49:13