Home

 (photo: fah/Direktno)
Izvor slike: fah/Direktno
PITANJE STANKE

Mikulić odgovorio na Šeksove opaske, drugi 'na raspustu'

Gotovo svi zastupnici koje smo pokušali danas kontaktirati imali su ugašen mobitel ili nisu ni sms-om odgovorili na naš upit

Saborski zastupnici glasovanjem u petak okončali su svoj rad, a uoči dvomjesečne stanke. Naime, njihov će godišnji potrajati čak do 15. rujna. 

Dok se mnogi pitaju jesu li zastupnici uopće zaslužili ovako dug odmor, a s obzirom na svoju aktivnost u saborskim klupama, jedan od saborskih veterana, Vladimir Šeks, u intervjuu za Direktno izrazio je veliko nezadovoljstvo onime što se događa na Markovu trgu. 

Potom se portal Direktno upustio u očito 'nemoguću misiju'. Pokušali smo kontaktirati zastupnike nakon što su već otišli na svoj godišnji odmor i upitati ih za komentar izjava Vladimira Šeksa.

Podsjetimo Vladimir Šeks je u izjavi za Direktno iskazao razočaranje radom Sabora te se osvrnuo na institut stanke koja se "zloupotrebljavaja te se sabornica vrlo često pretvara u svoju karikaturu i izaziva ogorčenje javnosti nad radom hrvatskih zastupnika i samog Sabora" i predložio da se napravi "revizija saborskog poslovnika te smatram da će velika parlamentarna većina prihvatiti da se onemogući takva zloupotreba saborskog rada i poslovnika jer je to izravno u posljedičnoj vezi s padom ugleda Hrvatskog sabora u cjelini i hrvatskih zastupnika".

Iako smo kontaktirali više zastupnika kako bi doznali njihovo viđenje stvari u Saboru i to svih političkih opcija, javila su nam se samo dvojica. 

Peđa Grbin, zastupnik SDP-a i jedan od aktivnijih saborskih zastupnika ljevice, javio nam se na poziv, no odbio je za naš portal komentirati izjave Vladimira Šeksa.

Andrija Mikulić, predsjednik gradske skupštine Grada Zagreba i saborski zastupnik HDZ-a odgovorio nam je SMS-om. Mikulić se složio s HDZ-ovim veteranom te napisao:

"Ja se s tim mogu složiti, jer slično se događa i kod nas u Skupštini. Pojedinci koji ne znaju ništa o meritumu teme pa iskorištavaju prostor za govornicom za jačanje političkih mišića".

"Zbog takvih, rasprave se na sjednicama bespotrebno rastežu, a pri tom se može čuti sve i svašta. Mislim da javnost sigurno time nije impresionirana. Bilo bi za sve bolje da u raspravi sudjeluju s argumentima, kritikama i idejama te da pokažu svoje znanje, a ne umijeće bespotrebnog zauzimanja prostora", napisao je Mikulić.

 

1506035230 - 22.09.2017 01:07:10