Home

dvije 'prinove'

Matićeva i Bernardićeva zamjenica dobila posao kod Mostova ministra

Ministarstvo je zaposlilo dvije bivše zamjenice ministara, jednu obrane, drugu branitelja. Razlog prelaska je neslaganje s aktualnim ministrima

Ministarstvo uprave ovih se dana pojačalo s dvije bivše zamjenice ministra - Višnjom Tafrom i Vesnom Nađ. Tafra je bila zamjenica ministra obrane, a Nađ zamjenica ministra branitelja čiju su ostavku, uz onu Predraga Matića i Bojana Glavaševića, tražili branitelji koji su prosvjedovali u Savskoj (današnjem Trgu Nevenke Topalušić).

Nakon provedenog javnog natječaja Vlada je Višnju Tafru imenovala glavnom tajnicom Ministarstva uprave, a Nađ je unutarnjom preraspodjelom između ministarstava došla na mjesto više upravne savjetnice u istome Ministarstvu. Ona je istodobno i zamjenica predsjednika zagrebačkog SDP-a Davora Bernardića, dok je Tafra nestranačka osoba.

Obje su iz 'svojih' bivših ministarstava otišle na vlastiti zahtjev jer nisu mogle surađivati sa sadašnjim ministrima, piše Jutarnji list.

Tafra i Krstičević nikako nisu mogli zajedno surađivati. Krstičević ju je želio postaviti na neku potpuno beznačajnu poziciju, što ona nije željela prihvatiti te je iskazala želju za odlaskom. Javila se na javni natječaj za glavnu tajnicu Ministarstva uprave na kojem je pobijedila te je preuzela novu dužnost.

Prema dostupnim informacijama, na njezino dosadašnje mjesto imenovan je brigadir Ivan Raos koji je prije nje bio na čelu tog sektora, a na poziciju se vratio iz Glavnog inspektorata.

1505944705 - 20.09.2017 23:58:25