Home

 (photo: screenshot)
Izvor slike: screenshot
indikativno

Luku Popova u 'Petom danu' zamijenit će Indexov kolumnist

Luka Popov ranije je podnio ostavku poručivši da je jedna ideološka skupina na HRT-u uzela sebi za pravo određivati što se smije, a što ne smije javno reći

Nakon što je kolumnist portala Direktno Luka Popov podnio ostavku na mjesto komentatora u HRT-ovoj emisiji 'Peti dan' zbog, kako tvrdi, linča dijela ljevičarskih medija, najavljeno je i tko će ga zamijeniti.

Mjesto Luke Popova zauzet će Aleksandar Musić, Indexov kolumnist, politolog, komentator i liberalni konzervativac.

Najavili su to na službenoj Facebook stranici emisije objavom: "Sutra nastavljamo sa 7. sezonom Petog dana. Imamo i jednog novog komentatora. To je mladi intelektualac Aleksandar Musić (29). Po struci politolog sa snažnim naglaskom na političku ekonomiju, ideologije i izborne strategije. Katkad kolumnist, nikako 'politički analitičar', gitarist, kinofil, komunikacijski savjetnik, zainteresiran i za prirodne znanosti...".

Kako smo ranije pisali, Luka Popov je u emisiji 'Peti dan' javno podržao postupak vlč. Alojzija Asića, koji je odbio pričestiti dječaka s Downovim sindromom. I dok su s HRT-a poručili da je emisija 'Peti dan' zamišljena tako da u njoj sudjeluju komentatori različitih svjetonazora, koji o njima raspravljaju na civiliziran način, Popov tvrdi je na njega izvršena medijska hajka te da mu se 'guši' sloboda govora.

"Ovdje je riječ o nečemu puno višem od jednog pokušaja medijskog linča javne osobe. Radi se o tome da je jedna ideološka skupina uzela sebi za pravo određivati što se smije, a što se ne smije javno izreći. Na taj način stvara se orvelovski novogovor, jezik kojim više nije moguće niti izreći niti pomisliti bilo što izlazi iz okvira 'političke korektnosti'. Time se ne samo guši sloboda govora i izražavanja, već i sloboda mišljenja", rekao je ekskluzivno za Direktno Popov o razlozima ostavke.

 

1506319798 - 25.09.2017 08:09:58