Home

Kolinda Grabar-Kitarovič (photo: Ured predsjednice)
Izvor slike: Ured predsjednice
zabrinuta stanjem

Kolinda nenajavljeno obišla MiG-ove prilikom dočeka vojnika iz misije

Kazala je kako nikada neće dopustiti ugrožavanje ljudskih života, ni u zraku, ni na zemlji

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je, u vojarni 'Pukovnik Marko Živković' na Plesu, sudjelovala na dočeku 5. hrvatskog kontingenta koji se vratio iz misije 'Odlučna potpora' (Resolute Support) u Islamskoj Republici Afganistanu.

Tom prigodom vrhovna zapovjednica, nenajavljeno je obišla i zrakoplove Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te se susrela s pilotima, kako bi se, u kontekstu nedavnog Izvješća o stanju MiG-ova, na licu mjesta detaljno upoznala sa stanjem borbenih zrakoplova MiG-21.

Nakon razgovora s pilotima i uvidom u stanje Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica ostaje zabrinuta stanjem materijalnih resursa, konkretno zrakoplova MiG-21. Naglasila je važnost borbene spremnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te sigurnosti zrakoplova kao temelja za obavljanje zadaća. Kazala je kako nikada neće dopustiti ugrožavanje ljudskih života, ni u zraku, ni na zemlji. Posebno je pohvalila hrabrost i srčanost pilota koji svakodnevno ispunjavaju sve svoje zadaće te odlučno i beskompromisno štite hrvatsko nebo i teritorij, osiguravajući time nacionalnu sigurnost.

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga i nadalje će se snažno zalagati za modernizaciju materijalnih resursa te da se tijekom 2017. godine donese konačna odluka o kupnji novih borbenih zrakoplova, stoji u priopćenju iz Ureda predsjednice.

 

 

1505950556 - 21.09.2017 01:35:56