Home

Klemm (photo: fah)
Izvor slike: fah
Privatizacija

Klemm za direktno.hr: Želimo dionice HEP-a i da to bude zakonska obveza

Hrvatski branitelji se nadaju da će prilikom privatizacije dobiti sedam posto dionica HEP-a

Za vrijeme Ive Sanadera, Fond hrvatskih branitelja dobio je po sedam posto dionica Hrvatskog telekoma te INA-e. Zoran Milanović pak nije im dao ništa, a vezano za prodaju Croatia osiguranja.

'Gospodin Plenković trebao bi osigurati zakonsku pretpostavku da se zna koliko bi hrvatski branitelji trebali dobivati i da bi branitelji dobili što im zapravo pripada. Ne tražimo mi tu nekakvu milost, već da se uredi zakonska regulativa da znamo koliko dionica pripada Fondu hrvatskih branitelja', poručio je u razgovoru za direktno.hr predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm te dodao:

'Stalno se viče o nekakvim vrijednostima Domovinskog rata, svi o tome pričaju. Vidimo da su branitelji zaslužni za stvaranje hrvatske države. Temeljem dionica koje je dobivao Fond hrvatskih branitelja mi zapravo brinemo o braniteljima i članovima obitelji', dodaje.

Znači očekujete da će te od Vlade Andreja Plenkovića dobiti sedam posto dionica HEP-a?

'Kažem, očekujemo da zakon bude jasan, da se zna koliko dobivaju branitelji. Očekivala je i Republika Hrvatska da je netko obrani 91', kaže Klemm.

Klemm: Pitajte Sanadera i Kosor zašto je INA u mađarskim rukama

Neki navode da je INA-om zavladao MOL upravo temeljem toga što je Fond hrvatskih branitelja prodao MOL-u 700 tisuća dionica.

'To uopće ne želim komentirati. Ako je nešto nezakonito napravljeno, neka se ispita. Treba vidjeti odgovornost Sanadera i Kosor u toj priči oko INA-e i predaje prave Mađarima. Institucije su odavno trebale reagirati, a prošlo je više od desetljeća', zaključuje Klemm.

1498745346 - 29.06.2017 16:09:06