Home

 (photo: Twitter)
Izvor slike: Twitter
imamo odgovor

Jandrokovićev ured za Direktno: Karte za finale osigurao je organizator

Iz Ureda predsjednika Hrvatskog sabora za Direktno su pojasnili da je karte dobilo i švicarsko izaslanstvo predvođeno predsjednicom. Dodaju da se hrvatsko izaslanstvo nije zadržavalo u Londonu

Prvo wimbledonsko finale Marina Čilića uživo je pratilo i hrvatsko izaslanstvo predvođeno predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem. Jasna Vaniček-Fila iz njegovog ureda za Direktno je pojasnila kako se izaslanstvo našlo u All England Clubu.

"Kao što je uobičajeno, kad netko od hrvatskih sportaša sudjeluje u finalu nekog velikog natjecanja, državno izaslanstvo dolazi podržati njegov nastup.

Ovoga puta, u dogovoru s predsjednikom Vlade, Republiku Hrvatsku je predstavljao predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar financija Zdravko Marić.

Izaslanstvo je u Wimbledon putovalo državnim zrakoplovom, a karte za finalni teniski meč osigurao je domaćin - organizator. Naime, državna izaslanstva – predstavnici zemlje iz koje je finalist dobijaju mjesta utvrđena protokolom, financirana od organizatora, bez ikakve naknade", stoji u odgovoru Ureda predsjednika Hrvatskog sabora.

Podsjetimo, Marin je izgubio rezultatom 3:6, 1:6, 4:6, a Roger Federer pobjedom je osvojio rekordni osmi Wimbledon te 19. Grand Slam.

"Službeno hrvatsko državno izaslanstvo koje je došlo dati potporu našem tenisaču, od organizatora je dakle dobilo karte,organizator ih, kako je to uobičajeno, osigurava besplatno za  državna izaslanstva zemalja iz kojih dolaze sudionici finala, Marin Čilić i Roger Federer. Uz državno izaslanstvo iz Republike Hrvatske, tako je u istoj loži finalu  nazočila i švicarska predsjednica s izaslanstvom.  Isto tako, hrvatsko službeno izaslanstvo nije se zadržavalo u Londonu niti je tamo imalo ikakav dodatni trošak.

Dakle, osim troškova prijevoza, za ovaj službeni put nije bilo nikakvih drugih troškova iz državnog proračuna.

Kako smo već bili izvijestili, predsjednik Sabora Jandroković po završetku finala Wimbledona čestitao je najboljem hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću na sjajnoj borbi i velikom trudu u finalu Wimbledona, unatoč ozljedi te izvrsnoj igri Rogera Federera. Istaknuo je kako je siguran da će se Marin Čilić zasigurno vratiti u finale i sljedeći put uspjeti osvojiti i taj trofej", zaključuje se u odgovoru.

1506339942 - 25.09.2017 13:45:42