Home

 (photo: Screenshot)
Izvor slike: Screenshot
'VODA JE OD DANAS ZA PIĆE'

Gradonačelnik Zadra: Ništa nismo mogli, ovo je ekstremna situacija!

'Preko tisuću je poziva za intervencijama. Oko 150 situacija je sanirano, tu ima privatnih i društvenih objekata', kaže vatrogasni zapovjednik Željko Šoša

Nastavlja se borba s vodom nakon nezapamćene kiše i poplava na zadarskom području. O situaciji se oglasio i zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

Sastao se Krizni stožer grada Zadra, a vezano uz poplave u tom gradu. 

"Rasporedili smo dalje zadatke, što treba činiti. Primili smo ovdje ljude, DVD-ove iz drugih županija te pripadnike vojske. Upućene su velike snage na mjesto gdje je pročiščivač. Nadamo se da će čim prije biti pušten u pogon. Voda se od danas može koristiti za piće. Što se tiče štete, Gradska uprava organizirala je ljude koji će popisivati štetu. Vidjet ćemo hoće li biti proglašena elementarna nepogoda, o tome odlučuje Županija", kaže Dukić.

Neki navode da je sustav zakazao i da Zadar nema adekvatnu infrastrukturu te da se događaju problemi i kod najmanjih oborina. 

"Grad nije zakazao. Mi ulažemo u kanalizacijski sustav već zadnjih 10 godina ulažemo veliki novac. Nemamo niti jedan ispust u more koji izaziva zagađenje. Čak 70 posto stanovništva je priključeno. Po svemu tome smo vodeći u Dalmaciji. Ali, kada su ovakve velike i izvanredne situacije onda imamo ovo jer sustav ne može progutati toliku količinu vode", kaže zadarski gradonačelnik.

O situaciji je govorio i zadarski vatrogasni zapovjednik Željko Šoša. 

"Preko tisuću je poziva za intervencijama. Oko 150 situacija je sanirano, tu ima privatnih i društvenih objekata. Imamo 70ak pumpi i 150 ljudi je na terenu. Kiša ponovno pada te ne možemo znati kada će se sve riješiti."

Na upit prijete li nove poplave, a s obzirom da kiša nastavlja padati, Šoša je rekao da ne očekuje da bi se situacija od jučer mogla ponoviti. 

1505990202 - 21.09.2017 12:36:42